menu Home chevron_right
Agenda TipsNieuws uit de gemeente

Centrum Delfzijl twee dagen lang vol blaas- en slagwerkmuziek tijdens Muziekfestival Delfzijl 2023

Marcel Voorthuijsen | 4 september 2023

Op zaterdag 23 en zondag 24 september zal het centrum van Delfzijl volledig in het teken staan van blaas- en slagwerkmuziek. Met vier verschillende programma-onderdelen en ruim 800 muzikanten kan het publiek tijdens het Muziekfestival Delfzijl 2023 kennis maken met concerten, parade, show en dweil.

Zaterdag 23 september

Het Muziekfestival Delfzijl gaat op zaterdag 23 september om 13.00u van start. In het centrum treden op acht verschillende locaties harmonieorkesten, fanfares en slagwerkensembles op uit de provincie Groningen, plus een bigband en een saxofoon-ensemble. In het centrum wordt een braderie gehouden.

Om 16:30u zal de streetparade het centrum binnenkomen. De deelnemers van de grote muziekshow zullen door de winkelstraten mars en show laten zien en horen.

Om 20.00u zullen vijf gerenommeerde showkorpsen uit alle hoeken van Nederland een grote muziekshow geven op het Molenbergplein. Het plein wordt prachtig verlicht en een dweilorkest zal vanaf 19.15u het voorprogramma verzorgen. De muziekshow wordt afgesloten met een grote finale. Op het plein zal een tribune worden geplaatst voor bezoekers die zittend de muziekshow willen bekijken.

Tribunekaarten met korting

Het Muziekfestival Delfzijl is gratis toegankelijk. Alleen voor een plek op de tribune moet een kaart worden gekocht. Tribunekaarten zijn tot 10 september as. met korting verkrijgbaar voor EUR 10 per stuk. Daarna kost een kaart EUR 12,50. Tribunekaarten zijn in het centrum van Delfzijl verkrijgbaar bij Bloemenhuis Akkerman en online op www.muziekfestivaldelfzijl.nl

Zondag 24 september

Op zondag 24 september gaat het dak eraf in het centrum van Delfzijl met de Delfzielster Dweildag. Vele dweilorkesten uit verschillende provincies zullen de gehele middag in het centrum optreden en strijden om prachtige prijzen en de publieksprijs. Ook een aantal popkoren zullen optreden. Het is koopzondag en er is een braderie in de winkelstraten. De finale en prijsuitreiking vindt rond 17:30u plaats op het Molenbergplein.

Meer informatie over het Muziekfestival Delfzijl is te vinden op: www.muziekfestivaldelfzijl.nl

Het Muziekfestival Delfzijl wordt mogelijk gemaakt door onder meer de gemeente Eemsdelta, Provincie Groningen, Handelsvereniging Delfzijl Het Dok, Amasus en Boels Rental.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play