menu Home chevron_right
AlgemeenEconomieEvenementenNieuws uit de gemeente

50 jaar Eemshaven, open dag en stralend weer!

JohnPeter Elverding | 12 juni 2023

7 juni 1963 ging de Eemshaven met een koninklijk gebaar van start. Een moeizame start bleek later, het duurde bijna 30 jaar voor het écht los ging. Maar toen gebeurde er ook veel, heel veel. inmiddels is de Eemshaven een van de eerste hydrogen valleys waarin waterstof een grote rol speelt. Maar vlak ook de “oude” energie niet uit, met als meest recente uitbreiding de LNG-terminals. De kades liggen vol, aan de ene kant met lading en aan de andere kant schepen die lading van A naar B brengen. En vaak is B ergens op zee, want windmolenparken op zee worden voor een groot deel gebouw en onderhouden vanuit ónze Eemshaven.

En dat alles moest gevierd worden met een open dag. Bij de opening werd op 7 juni werd gehoopt op 3, 4.000 maar zo te zien waren het er meer dan 5000!

Bussen en boten werden ingezet, hekken en deuren die normaal gesloten zijn werden voor het publiek geopend en ook de schaduw werd gewaardeerd. Net zoals het koude water uit kranen en flessen, ijsjes en de koele bries als een boot lekker snel vaart! Bijgaande foto’s zijn van Siemon Tuik.

In een interview dat ik twee weken geleden had met Cas König, CEO van Groningen Seaports, barstte het enthousiasme al bijna door de speakers. Hij was beretrots op wat er allemaal gebeurd is en wat nog  gaat gebeuren. Aan die lijst kan een prachtige open dag in 2023 worden toegevoegd!

Meer info over:
SBE

Groningen Seaports

50 jaar Eemshaven

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play