menu Home chevron_right
GezondheidNieuws uit de provincie

Tweede Kamerlid Daniëlle Jansen (NSC) bezoekt OZG

Pim Feijen | 3 juli 2024

Tweede Kamerlid Daniëlle Jansen (NSC) bracht maandag 1 juli een werkbezoek aan het Ommelander Ziekenhuis. Daar ging zij met directie en medewerkers in gesprek over actuele onderwerpen in de zorg. Er werd onder meer gesproken over de toegankelijkheid en de betaalbaarheid van de zorg in het Noorden. En hoe het Ommelander Ziekenhuis hierin een belangrijke rol heeft als het gaat om preventie en samenwerking met diverse zorgpartners in de regio.

Bas Wallis de Vries, voorzitter Raad van Bestuur: “Wat veel mensen niet weten is dat we voor 200.000 inwoners het dichtstbijzijnde regionale ziekenhuis zijn. We hebben een uiterst belangrijke functie in onze regio, niet alleen voor de planbare zorg, maar zeker ook voor de spoedeisende hulp en verloskunde. Het is ontzettend belangrijk dat deze zorg onze regio toegankelijk blijft.”

Ook werd een bezoek gebracht aan de polikliniek en de dagbehandeling in het OZG. Kamerlid Daniëlle Jansen: “Ik ben onder de indruk hoe het Ommelander Ziekenhuis zijn krachtige regionale functie vervult. Ik heb gezien hoe belangrijk het is om zorg in de regio te organiseren en maak mij sterk om zorg dichtbij toegankelijk te houden.”

Het ziekenhuis maakte onlangs bekend dat het opnieuw in financieel zwaar weer verkeert en is met banken, UMCG en andere partners in overleg om de situatie het hoofd te bieden.

(Foto: Kamerlid Daniëlle Jansen geheel rechts.  © OZG)

 

 





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    De Soul Dance Club
    20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play