menu Home chevron_right
Eemsdelta

Cafetaria Lekker Hoor sluit voorgoed de deur

Marcel Voorthuijsen | 19 september 2024

Delfzijl-Noord verliest de populaire cafetaria ‘Lekker Hoor’. Het in het oog springend gebouwtje aan de Europaweg is zondag 29 september voor de laatste keer geopend. De cafetaria staat midden in de Zandplaten- en riffenbuurt. Alle huizen in deze wijk worden gesloopt omdat ze niet voldoen aan de veiligheidseisen in verband met de door de gaswinning veroorzaakte aardbevingen. Versterking is voor deze wijk, die in de jaren 60 van de vorige eeuw werd gebouwd, geen optie meer.

Voor Cafetaria ‘Lekker Hoor’ betekent de sloopt ook einde verhaal. Het gebouwtje was ooit onderdeel van een klein mini-winkelcentrum met een Spar, een kantoorboekwinkel annex postkantoor en in de kiosk een tabakswinkel. Deze kiosk werd later omgebouwd tot een cafetaria. Huidige eigenaar is Ben Schuiling. Hij runt de cafetaria met ondersteuning van zijn partner Fransien Kuiper. Zij nemen zondag 29 september tussen 19.00 en 20.00 uur op een ludieke wijze afscheid van klanten en vrienden. In plaats van de gebruikelijke bloemen en andere cadeaus vraagt het paar een donatie voor Bikers for Animals in een daarvoor bestemde bus te deponeren.

,,Twaalf jaar hebben we deze zaak gerund”, aldus Ben. ,,Maar nu is het tijd om afscheid te nemen. Een groot deel van de buurtbewoners is al verhuisd. In januari word ik 67. Met mijn pensioen in zicht is het nu tijd om te stoppen. We zullen de mensen hier missen. Onze cafetaria was toch ook een soort sociaal middelpunt in de wijk. Als een van de klanten overleed bijvoorbeeld, ging ik naar de uitvaart.” Helemaal zonder hindernissen was de aanloop naar het pensioen niet. ,,Deze zaak is ons pensioen. Alle wijkbewoners die verplicht moesten verhuizen zijn ruimschoots gecompenseerd. Uiteindelijk heeft de gemeente Eemsdelta gelukkig ingezien dat dit ook voor ons moest gelden.”





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    De Soul Dance Club
    20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play