menu Home chevron_right
Agenda Tips

Vijftiende editie van de Zeemijlenloop Delfzijl

Marcel Voorthuijsen | 28 september 2024

De elfde editie van de Zeemijlenloop Delfzijl, met 775 deelnemers, was vorig jaar weer een echte wedstrijd. Vanwege het succes blijft dat zo op zondag 27 oktober. Er is wel een belangrijke verandering. De wedstrijd kan ook door een bedrijvenloper worden gewonnen.

Dus degene die als eerste bij de mannen en de vrouwen over de finish komt is de heuse winnaar. Vorig jaar waren er nogal veel snelle lopers in de vijftig bedrijventeams en omdat iedereen tegelijk start zit ook een flink aantal daarvan bij de eerste tien. Het doet wat eerlijker aan om hen in het wedstrijdklassement op te nemen, meent de organiserende commissie.

Prijzen verbetering parcoursrecord
Nieuw zijn ook de prijzen voor het parcoursrecord. Zowel bij de vrouwen als de vrouwen valt honderd euro voor de verbetering van dat record te verdienen. De records staan op respectievelijk 29,50 minuten (Christien Koning uit Groningen) en 25.17 minuten (Gerard Vos uit Appingedam) over exact vier zeemijlen. Het parcours van 7408 meter is vorig jaar door een official van de KNAU opgemeten.

De zee, de haven, het strand
De route gaat van de start op de atletiekbaan op Sportpark Centrum (aan de Burgemeester Boeremalaan) via groengebieden, de zee, de haven, het strand en het pittige klimmetje richting de nieuwe brug Diekloper naar de finish bij Molen Adam in het centrum van Delfzijl.

Bij de voorgaande edities is gebleken dat de nieuw finishplek met nazit bij de Centrumkerk voor veel extra gezelligheid zorgt. Daar wordt ook een extra prijs uitgereikt die tevens gewonnen kan worden door minder snelle atleten. Er wordt een cadeaubon verloot van 75 euro van Sporthuis Mossel in Appingedam.

Naast de individuele loop voor wedstrijdatleten en recreanten en de Brandsma|de Jong Bedrijvenloop staan voor de jongste lopers de HEMA Kidsrun en de Framerunners op het programma.

De Kidsrun en de Framerunners starten om 12.00 uur; de wedstrijd- en bedrijvenloop om 14.00 uur.

Voorinschrijven kan tot en met 11 oktober. Na-inschrijven op de dag zelf is beperkt mogelijk. Inschrijven kan via: https://www.zeemijlenloopdelfzijl.nl.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play