menu Home chevron_right
Eemsdelta

Opening beweegpark Middelstum

Marcel Voorthuijsen | 14 oktober 2024

Onder ruime belangstelling werd op zaterdag 12 oktober het nieuwe beweegpark in Middelstum in gebruik genomen. De opening werd verricht door Wethouder Jan Menninga van de gemeente Eemsdelta. Het beweegpark is onderdeel van het project om in 5 dorpen in de voormalige gemeente Loppersum een extra beweegplek te realiseren in de openbare ruimte waar bewoners kunnen sporten, bewegen, ontmoeten en spelen. De voorzieningen sluiten aan bij het bestaande aanbod in de dorpen en moet zorgen voor meer activiteit en het vergroten van mogelijkheden tot ontmoeting. Met een lokale werkgroep waarin de gemeente Eemsdelta, bewoners, sportverenigingen en dorpsbelangen waren vertegenwoordigd is met projectbegeleiding van Huis voor de Sport Groningen twee jaar gewerkt aan de realisatie.

Het park is gesitueerd op het sportpark bij de Hyppolytushal in Middelstum, het is geschikt voor jong en oud en kan gebruikt worden door wie er maar wil sporten. Er zijn geen openingstijden en het is openbaar toegankelijk, iedereen kan er altijd gebruik van maken. Zelfs in de avonduren kan er gesport worden, aangezien het park ook van verlichting is voorzien. De verlichting wordt om 22.00 uur ‘s avonds automatisch uitgeschakeld.

Onder begeleiding van een beweegcoach van Huis voor de Sport Groningen wordt binnenkort in het beweegpark een beweeggroep voor volwassenen opgestart, waarin wekelijks op een vast tijdstip gesport gaat worden.

Alle nieuwe beweegplekken in de openbare ruimte in de gemeente Eemsdelta zijn opgenomen op de website www.beweegparkeneemsdelta.nl De website is een hulpmiddel om te kunnen zien waar en hoe de beweegplekken gebruikt kunnen worden. Door een QR code te scannen die in alle beweegplekken is te vinden, kan een gebruiker op de website van die beweegplek komen en alle informatie over die plek zien. Middels korte filmpjes ziet de sporter meteen welke oefeningen en mogelijkheden de sportplek te bieden heeft.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play