menu Home chevron_right
Eemsdelta

Aanleg fietsstraat vordert.

Dirk van Nieuwpoort | 21 oktober 2024

Al geruime tijd is de Delfzijlsterweg afgesloten, vooral lastig voor de scholieren uit Delfzijl die aan de Campus Eemsdelta studeren.

De Delfzijlsterweg moet een veilige fietsstraat worden tussen de Campus Eemsdelta en Delfzijl. Op een fietsstraat hebben auto’s of andere motorvoertuigen ook toegang maar zijn gehouden aan een maximumsnelheid van 30 km per uur.

De fietsstraat komt te lopen van de aansluiting ter hoogte van het Campusterrein Appingedam aan de Solwerderweg tot aan de kruising van de Weg naar Den Dam en de Jachtlaan in Delfzijl. Het zou dan een veilig alternatief zijn voor fietsverkeer tussen beide kernen.

Het project bestaat uit twee fasen. Fase 1 gaat vanaf het Campusterrein, langs het Damsterdiep tot en met de Trekweg ter hoogte van het viaduct Zeel.

Fase 2 loopt via de Trekweg langs het Damsterdiep vanaf het viaduct Zeel tot aan de Jachtlaan in Delfzijl. Als ter plaatse van het Trekpad bodemverontreiniging wordt aangetroffen, wat tot een aanzienlijke verhoging van de kosten bij sanering kan leiden, dan wordt voorlopig voor het tweede deel gebruik gemaakt van de Weg naar Den Dam. In een later stadium worden dan voor fase 2 nieuwe besluiten genomen.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play