menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Aandacht voor de World Cleanup day in Lunchradio op vrijdag.

Dirk van Nieuwpoort | 25 augustus 2021

Zaterdag 18 september is het zover: World Cleanup Day 2021. Over de hele wereld gaan mensen die dag de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op en een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren. In Nederland is Plastic Soup Foundation initiatiefnemer van World Cleanup Day. Nederland Schoon steunt dit initiatief. De gemeente Eemsdelta doet mee aan de World Cleanup Day. Om deze dag voor onze gemeente tot een succes te maken, zijn zij op zoek naar leden van verenigingen en scholen die op zaterdag 18 september vanaf 09.00 tot 12.00 uur hieraan mee willen doen. Help jij ook mee?

Bijdrage voor (verenigings)kas

Verenigingen en scholen die meedoen aan de actie ontvangen een eenmalige vergoeding van € 100,-. Voorwaarde is wel dat er minimaal vijf leden van de vereniging of school meedoen met de schoonmaakactie. De gemeente levert de materialen die hiervoor nodig zijn en ze zorgen ook voor het afvoeren van het verzamelde afval.

Belangstelling?

Verenigingen en scholen die mee willen doen kunnen zich tot en met woensdag 8 september aanmelden door een e-mail te sturen naar de gemeente Eemsdelta via afvalscheiden@eemsdelta.nl

Het belang van een wereldwijde opschoonactie

Samen zwerfafval opruimen zorgt voor meer saamhorigheid in de buurt. Tussen bewoners onderling en andere betrokkenen zoals winkeliers en beheerders. Dus maak een actie aan en nodig je vrienden of buren uit om mee te doen. Want een opschoonactie heeft een positief effect op de buurt. Als je samen werkt aan een schone buurt wordt deze aantrekkelijker om in te wonen.

Vrijdagmiddag zal JP Elverding in zijn programma “Lunchradio op vrijdag” in gesprek gaan met Janneke Kuiper sinds 2019 is zij één van de drijvende krachten achter de clean up actie in onze regio.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lunchradio
  13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play