menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Aanpak toerisme en recreatie in de gemeente Eemsdelta

Dirk van Nieuwpoort | 16 juni 2021

Om voor een toeristische impuls te zorgen wil marketingorganisatie Top van Groningen het gebied beter op de kaart zetten. Hierbij wordt ingezet op het verbinden van ondernemers, toeristen, jongeren en inwoners om zo een professionaliseringsslag te maken in de promotie van onze regio.

‘Onze regio is een parel, mooie natuur en er is veel te zien’, zegt wethouder Pier Prins. Hij is enthousiast over het initiatief van de stichting. ‘We wonen in een prachtige gemeente: mooie natuur en er is veel te zien.’

Toeristische taken

Het betreft een driejarig project dat wordt uitgevoerd door Stichting Top van Groningen, deze is sinds 2011 dé toeristische marketing- en promotie organisatie voor de regio en voerde de toeristische taken uit voor de voormalige gemeenten en nu voor de nieuwe gemeente Eemsdelta.

Met behulp van een financiële bijdrage van het NPG is het de bedoeling dat dit project na drie jaar geld gaat opleveren. De stichting gaat bijvoorbeeld aan de slag met een glossy magazine om het gebied en ondernemers te promoten.

Glossy Magazine

In de glossy is er aandacht voor verschillende ondernemers in de gemeente. ‘We zijn op zoek naar verschillende verhalen en willen bedrijven op deze manier promoten’, zegt Rens Kalsbeek van Top van Groningen.

‘Dit kan bijvoorbeeld een item over een boer zijn met eigen biologische streekproducten, de plaatselijke kanoverhuurder, het opstellen van lijsten met diverse accommodaties, prachtige natuurgebieden, arrangementen en inspiratiepunten’, legt Kalsbeek verder uit.

‘Zonder hen valt er niets te vermarkten’

‘Het actief en nauw samenwerken met toeristische ondernemers is onmisbaar voor het slagen van het gehele project. Zonder hen valt er niets te vermarkten’.

Het project gaat op 1 juli 2021 officieel van start en loopt tot juli 2024.

 

 

 

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play