menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Batterij Fiemel is nu plek in internationale herdenkingsroute

Leonie Kort | 13 april 2021
Batterij Fiemel bij Termunten is vanaf nu onderdeel van de internationale herdenkingsroute van Liberation Route Europe (LRE).

Deze wandelroute volgt voor zover mogelijk dezelfde weg die de geallieerden vanaf 6 juni 1944 (D-Day) tot aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door West-Europa aflegden.

Overal langs deze drieduizend kilometer lange route van Londen tot Berlijn wordt middels audioverhalen verteld wat zich op die plekken heeft afgespeeld in de oorlog.

Zwaarste en meest moderne luchtdoelbatterij

Waarom is gekozen voor Fiemel? ‘Hier hebben de Duitsers de zwaarste en meest moderne luchtdoelbatterij van Nederland gerealiseerd’, vertelt Ties Groenewold van Oorlogsmuseum Middelstum. Om het verhaal van ‘Batterie Fiemel’ te vertellen, zijn een luistersteen en informatiepanelen geplaatst.

Visit Wadden, de organisatie die zich bezighoudt met alles wat er te zien en te doen is in het waddengebied, is blij met de luisterplek. ‘Deze verhalen moeten verteld blijven worden’, zegt Sandra Lambers.

Vier livestreams

De luisterplek in Fiemel is de laatste die gerealiseerd is. Omdat het publiek vanwege corona de luisterplekken momenteel niet kan bezoeken, organiseert oprichter Joël Stoppels van Battlefield Tours vier livestreams. De eerste komt bij Fiemel vandaan.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  XL90
  20:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play