menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Beeldbepalend schoolgebouw Roemte in Loppersum door nieuwe bestemming behouden

Dirk van Nieuwpoort | 19 oktober 2021

Het voormalige schoolgebouw Roemte In Loppersum krijgt een nieuwe bestemming. Wethouder Pier Prins (vastgoed) heeft een intentieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het gebouw.

Het is de bedoeling dat hier een huisartsenpraktijk met apotheek en drie woningen worden gerealiseerd. Het pand wordt verkocht aan de huisartsen en Tandem Vormgeving & Bouwadvies, die hun plannen nu verder kunnen uitwerken.

Wethouder Pier Prins: “De huisartsenpraktijk biedt straks ruimte aan drie huisartsen en een apotheek. Er blijft ruimte over voor eventuele uitbreiding van zorgtaken. De drie woningen worden tijdelijk ingezet als wisseleenheden in het kader van de versterkingsopgave. Daarna komen de woningen in de verhuur onder de aftoppingsgrens voor sociale huurwoningen. Roemte is een beeldbepalend gebouw in Loppersum, dus ik ben erg blij dat we met deze invulling het gebouw grotendeels behouden”.

Geschiedenis Roemte

Het schoolgebouw aan de Wirdumerweg is sinds 2016 niet meer in gebruik, omdat na inspectie bleek dat het pand niet aardbevingsbestendig was. Christelijke bassischool Roemte is tijdens de scholentransitie van de voormalige gemeente Loppersum verhuisd naar het nieuwe kindcentrum Spriknust. In 2017 heeft het toenmalige Centrum Veilig Wonen het gebouw gehuurd om de uitvoerbaarheid van een aantal (versterkings-) maatregelen voor aardbevingsbestendig versterken in de praktijk te testen.

Samenwerkingsovereenkomst

De volgende stap is het opstellen van de verkoopstukken en het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Als alles volgens planning verloopt is eind 2022 de oplevering en wordt begin 2023 het gebouw in gebruik genomen. Definitieve besluitvorming vindt plaats tijdens de raadsvergadering op 27 oktober 2021.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Peters Classics
  14:00 - 15:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play