menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Bijna vier miljoen voor nieuwe projecten in provincie

Marcel Voorthuijsen | 17 oktober 2022

Een fijne woonomgeving, goed onderwijs en een bloeiende recreatieve sector. Hierover gaan vier nieuwe projecten van de gemeenten Eemsdelta, Groningen en Het Hogeland. Al deze projecten dragen bij aan de leefbaarheid, aantrekkelijk wonen en werken, in dorpen en wijken in de provincie. Het bestuur van Nationaal Programma Groningen stelt hiervoor bijna vier miljoen euro
beschikbaar.

In Beijum is behoefte aan meer activiteiten gericht op contact en ontmoeten, (groen)onderhoud, samen klussen en duurzaamheid. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben de organisaties WerkPro, de Wiershoeck en buurtaccommodaties het Heerdenhoes en het Trefpunt een alliantie opgericht.

Extra lesprogramma’s op scholen in Het Hogeland

Vanaf nu doet ook de gemeente Het Hogeland mee aan het programma ‘Tijd voor Toekomst’ (bijdrage € 1.726.800). Een methode die scholen helpt om het aanbod voor kinderen, naast het reguliere lesprogramma, te verbeteren.

Haventerreinen en vaarrecreatie rond Loppersum

In een aantal dorpen rond Loppersum kun je straks weer met een kleine boot varen en is het fijn verblijven op de aanlegplekken. De gemeente Eemsdelta heeft een bijdrage gekregen om kleine haventjes terug te brengen in de dorpen. Ook gaat de gemeente uitzoeken of ze de vaarwegen beter bevaarbaar kunnen maken. Het nationaal programma gaf al eerder een bijdrage, dit was om onderzoek te doen naar hoe ze de havens als centrale plek terug konden brengen in de dorpen. Met deze ruim 1.1 miljoen euro kunnen ze het project
‘Kwaliteitsimpuls haventerreinen en vaarrecreatie’ uitvoeren.

Dorpshuis Zeerijp

Toen bewoners van Zeerijp hoorden over het versterken van hun dorpshuis bedachten ze een plan om er een nieuw multifunctioneel dorpshuis van te maken. Een toekomstbestendige en energiezuinige plek als middelpunt van het dorp. Waarin een gymzaal, multifunctionele ruimtes, zzp-werkplekken en een informatiepunt voor toeristen te vinden is. De plannen van bijna twee miljoen euro zijn uitgewerkt en inmiddels is de bouw begonnen. De aangevraagde 363.000 euro door de gemeente Eemsdelta, voor het project ‘Dorpshuis Zeerijp’, is het laatste zetje in de rug tijdens de bouwperiode.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play