menu Home chevron_right
Geen categorie

Certificaat uitreiking op het AZC

Dirk van Nieuwpoort | 16 december 2021

In 2021 is in de gemeente Eemsdelta het taal en participatie project # Meedoen gestart. Met als doel vroege integratie en participatie te stimuleren gedurende het lange verblijf op de COA-locatie. Er is een samenwerking tot stand gekomen met het COA in Delfzijl en het Vrijwilligerssteunpunt van Cadanz Welzijn.

Het is een jaar waar in alle opzichten veel gebeurd is.

Corona maakt het helaas niet altijd mogelijk om alle geplande dingen te doen. Wel zijn er al verschillende ontmoetingsactiviteiten georganiseerd zoals bloemschikken, een culturele proeverij en een beweegactiviteit voor vrouwen. Daarnaast is er afgelopen periode contact gezocht met verschillende vrijwilligersorganisaties met de vraag of ze mee willen doen aan dit project. En met succes. Er zijn afgelopen periode verschillende bewoners bemiddeld naar vrijwilligerswerk.

Hartverwarmend om te zien hoe er mooie samenwerkingen zijn ontstaan!

De asielzoekers die nog op het AZC verblijven hebben op feestelijke wijze een certificaat in ontvangst genomen als blijk van waardering voor hun vrijwilligerswerk. Vroege integratie en participatie is belangrijk. Uit diverse onderzoeken blijkt dat “#39;meedoen” het welbevinden en de gezondheid van bewoners bevordert. Daarnaast zorgen ontmoetingen tussen azc-bewoners en Nederlanders voor meer draagvlak voor nieuwkomers in de samenleving.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play