menu Home chevron_right
Agenda Tips

Concert door Rosemarie Seuntiëns op het Hemonycarillon van Middelstum

Marcel Voorthuijsen | 9 september 2023

Op zondag 17 september zal er een concert worden geven door Rosemarie Seuntiëns  op het Hemonycarillon van Middelstum. Zij speelt van 16.00 tot 17.00 uur.

Op veel plaatsen zijn er carillons in Nederland, niet voor niets behoort de beiaardcultuur tot het Werelderfgoed. Vooral in grotere plaatsen klinkt er door het carillonspel veel achtergrondgeluid. Zo niet in Middelstum, het enige dorp in de wereld met een Hemonycarillon uit 1662. Het geluid van deze klokken klinkt nog net zo als in de 17e eeuw en dat is een genot bij het luisteren in het stille Asingapark bij de Hippolytuskerk.

Rosemarie Seuntiëns is geboren in klokkendorp Asten en is beiaardier van verschillende plaatsen in Zuid-Nederland. Ze verzorgde gastconcerten in Europa en de V.S.  Rosemarie Seuntiëns speelt vaak op grote carillons en schuwt de grote show dan niet. In 2021 speelde ze ook in Middelstum en bewees haar veelzijdigheid met een prachtig concert op het prachtige kleine Hemonycarillon van Middelstum.

Ze speelt klassieke melodieën uit heel Europa en uit de hele wereld fragmenten filmmuziek en ter afwisseling het prachtige lied Lemon tree van Volker Hinkel/Peter Freudenthaler.

Voor het concert plaatsen we stoelen in het Asingapark en is er koffie/thee met koek voor de toehoorders. Zie het volledige programma op www.carillonmiddelstum.nl.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play