menu Home chevron_right
Agenda Tips

Dagtochten op Loodskotter Eems No.1

Dirk van Nieuwpoort | 12 april 2022

In het voorjaar en de zomer van 2022 biedt de Loodskotter Eems No.1 enkele dagtochten aan. Iedereen die graag eens op dit bijzondere schip wil meevaren, kan zich nu (individueel) inschrijven voor een zeiltocht. Er zijn twee verschillende tochten: een dagtocht naar Emden en een vaartocht met een natuurgids naar de Dollard. Beide avonturen vertrekken vanaf de drijvende steiger tegenover hotel/restaurant de Boegschroef (Handelskade West 12, Delfzijl).

Met deze tochten willen de vrijwilligers van de Loodskotter Eems No.1 meer mensen in contact brengen met het varen op de kotter. Het schip is in 2004 te water gelaten en is het resultaat van een werk- leerproject van de Stichting Mens & Werk. Het doel van de Loodskotter is de maritieme geschiedenis van de haven van Delfzijl levend houden. Een actieve groep vrijwilligers houdt het schip in de vaart.

De afgelopen twee jaar zorgde corona ervoor dat veel vaartochten niet door gingen. Maar de vrijwilligers van de Loodskotter hebben niet stilgezeten. Het schip is uit het water geweest zodat het onderwaterschip geschilderd kon worden. Masten zijn eraf gehaald en volledig in de lak gezet. Kortom, het schip is weer klaar om hét (vlaggen)schip te zijn voor de gemeente Eemsdelta en haar inwoners.

Het zeilschip kan – met schipper – worden gehuurd voor bijvoorbeeld bedrijfs- of familiebijeenkomsten, uitjes met groepen, asuitstrooiïngen of als vergaderlocatie. Om meer mensen de mogelijkheid te bieden een vaartocht te beleven op de Loodskotter, biedt het nu twee dagtochten aan.

Dagtocht Emden

Bij de dagtocht naar Emden vertrekken we om 09:00 uur en komen aan het begin van de middag aan in het centrum de Duitse havenstad. Passagiers hebben vervolgens tot 15:30 uur de tijd om de stad te verkennen. Dan zeilen we weer terug naar Delfzijl waar we rond 18:30 uur weer aanmeren. Deze dagtocht kost € 60. Kinderen tot en met 14 jaar betalen € 40,-. De vaardagen zijn: vrijdag 20 mei, vrijdag 17 juni, vrijdag 8 juli en vrijdag 19 augustus.

Vaartocht Dollard

Tijdens deze vier uur durende tocht verkennen we met een natuurgids de Dollard. Een uniek natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland. Een geliefde plek voor veel bijzondere Wad- en watervogels. Ook zeehonden voelen zich hier thuis. We vertrekken om 10:00 uur en zijn om 14:00 uur weer terug in de haven van Delfzijl. Deze vaartocht kost € 55 voor volwassenen en € 35 voor kinderen tot en met 14 jaar. Deze tocht vertrekt op: zaterdag 21 mei, zaterdag 23 juli en zaterdag 27 augustus.

Aanmelden

Aanmelden voor beide tochten kan via info@loodskotter.nl  

Meer informatie staat op de site www.loodskotter.nl

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play