menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Damster Mike is Miss Junior Drag 2021: ‘Ik wil groot worden in Amerika’

Leonie Kort | 3 augustus 2021

Het afgelopen weekend is Mike van de Port uit Appingedam verkozen tot Miss Junior Drag 2021. Mike, oftewel The Madame The Queen, wil jongeren laten zien dat het helemaal oké is om jezelf te zijn.

Mike is bijna nóg ondersteboven van zijn uitverkiezing. ‘Ik had het écht niet verwacht’, blikt hij terug. ‘Mijn intentie was om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen op te doen. Ineens werd mijn naam opgeroepen. Ik was totaal in shock en begon zelfs te huilen. Ik kon het echt niet geloven.’

Geen vervelende opmerkingen meer

Ondanks zijn zeventien jaar heeft Mike er geen enkele moeite mee om als The Madame The Queen door zijn woonplaats Appingedam te lopen. Hij krijgt geen vervelende opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd. ‘Ik vind het belangrijk om te laten zien wie ik ben en dat ook uit te dragen’, zegt nieuwe drag-ster.

Ooit was dat wel anders. ‘Toen ik net begon’, zegt hij, ‘en dan vooral op social media. Maar toen had ik nog niet de zelfverzekerdheid die ik nu wel heb. Nu doen opmerkingen me dan ook helemaal niks meer.’

Turkse dragqueen

Zijn interesse in drag ontstond al lang geleden. ‘Toen ik klein was’, herinnert Mike zich, ‘gingen wij altijd op vakantie naar Turkije. Daar trad een keer een dragqueen op en dat vond ik heel indrukwekkend. Toen ik een jaar of dertien was zag ik het weer, maar toen op televisie. Daarna ben ik ermee gaan experimenteren en met heel veel oefenen ben ik gekomen waar ik nu ben. Nu doe ik het professioneel.’

Waarom hij het doet? ‘Omdat ik vind dat er diversiteit moet zijn’, zegt hij. ‘We zitten in 2021, waarom moeten we elkaar nog in hokjes plaatsen? We zijn tenslotte allemaal mensen.’

Amerikaanse droom

Als het aan Mike ligt, gaat hij er z’n hele leven mee door. ‘Dat is wel de bedoeling, ja. Ik wil straks naar Amerika, daar wil ik heel groot worden en op tv. Daar ben ik nu keihard voor aan het werken.’

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play