menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

De Gildenhof in Appingedam, leuk om even onder de aandacht te brengen.

Dirk van Nieuwpoort | 5 juli 2021

De Gildenhof in Appingedam nabij de Nicolaïkerk is een WDL centrum (werken dagbesteding leren) en is een locatie van Cosis waar tweedehands kledingzaak “de Kans” ook onder valt.

Cosis.

Cosis heeft meerdere WDL locaties in Appingedam waar zinvolle dagbesteding wordt geboden. Bij De Gildenhof werken ongeveer 21 cliënten per dag. Er wordt binnen de activiteiten goed gekeken hoe zij zoveel mogelijk kunnen participeren binnen de samenleving. Er worden verschillende creatieve activiteiten aangeboden maar ook schoonmaak en kantinewerkzaamheden behoren daarbij.

Creatieve activiteiten.

In het gedeelte waar nu kleding wordt verkocht zat eerst de kaarsenmakerij, hier maakten de cliënten zelf hun kaarsen om deze vervolgens weer te kunnen verkopen.

Aan creativiteit ontbreekt het niet zoals papier maché waar de welbekende hangende keukens van worden gemaakt, leuke tassen naaien van bijvoorbeeld spijkerstof of vilten met alpacawol. Al deze zelfgemaakte producten worden geëtaleerd voor de verkoop.

Voorheen werd hier ook de handwerktechniek patchwork uitgeoefend waarbij gekleurde lapjes katoenen stof aan elkaar genaaid worden om daar bijvoorbeeld pannenlappen of theemutsen van te maken.

Voor de cliënten geeft het een goed gevoel om zo zelfstandig mogelijk bezig te zijn wat bijdraagt aan hun gevoel van eigenwaarde.

Welkomstpakketjes voor de wisselwoningen.

Ook worden er welkomstpakketjes op bestelling gemaakt voor de wisselwoningen, dit is een groot succes en een leuke verrassing voor de nieuwe bewoners.

“De Kans”

Binnen in het gebouw bevindt zich een tweedehands kledingzaak “de Kans”, dit zaakje zat vroeger in Delfzijl. De winkel wordt gerund door vrijwilligers. Van afgekeurde kleding worden er weer andere producten gemaakt zoals tassen of schorten. De helft van de kledingopbrengst gaat naar de inbrenger en de andere helft is voor Cosis. Twee keer per jaar wordt er een bedrag gedoneerd naar een goed doel binnen de regio.

De Gildenhof bestaat al zo’n 17 jaar, vertelt teamcoördinator Tineke Dijkema, die met veel plezier al een jaar of 15 bij Cosis werkt en nu ook 4 jaar bij De Gildenhof werkzaam is ( links op de foto met twee enthousiaste cliënten )

“De Kans” is elke vrijdag geopend van 11.00 – 16.00 uur.

De Riepe 6
9901 AC Appingedam
0596-533675

 

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play