menu Home chevron_right
EvenementenNieuws uit de gemeente

Delfzicht is onveilig, escape-room gaat niet door: ‘Dit is erg zuur’

Leonie Kort | 14 juni 2021

Een teleurstelling voor iedereen die een kaartje had gekocht voor een horror-evenement in het voormalige Delfzicht ziekenhuis in Delfzijl.

De gemeente Eemsdelta geeft geen toestemming, waardoor de organisatie op zoek moet naar een andere locatie. Het leegstaande pand zou eind juni en begin juli omgetoverd worden tot een soort escape-room met vijftig acteurs. Daarna zou het oude ziekenhuis tegen de vlakte gaan.

Niet veilig

De gemeente Eemsdelta zegt geen vergunning te kunnen geven vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Het evenement in het Delfzicht ziekenhuis zou op 24 juni beginnen. Pas vanaf 30 juni zijn eendaagse buitenevenementen weer toegestaan.

Ook op een later moment zou het niet kunnen. De Veiligheidsregio heeft een negatief advies gegeven. Het gebouw is niet veilig verklaard, waardoor een evenement met tientallen tot honderden bezoekers daar niet mogelijk is.

Organisator Alita Smit van Warrior Events is verrast door het besluit: ‘We hebben al anderhalf jaar lang contact met de gemeente hierover. We hebben afspraken gemaakt waar we wel en niet in het gebouw mochten komen. Dan is het gek dat het ineens niet meer mogelijk is vanwege de veiligheid.’

Omboeken of geld terug

De organisatie hoopte dat het ondanks het coronavirus door kon gaan. Zo vroeg het alle deelnemers, personeelsleden en vrijwilligers om een negatieve testuitslag. ‘Wij kunnen al anderhalf jaar lang niets organiseren. Veel organisaties om ons heen krijgen wel toestemming. Dan is is het erg zuur dat we vlak voor de eindstreep te horen krijgen dat het niet mag’, zegt Smit.

Voor ‘The Breakout’ waren zo’n 1.300 van de 1.600 beschikbare kaarten verkocht. Tickethouders krijgen de mogelijkheid om het om te boeken naar een ander evenement of geld terugkrijgen. De organisatie gaat kijken of het komend najaar op een andere locatie gehouden kan worden.

Het voormalige Delfzicht ziekenhuis is in handen van de gemeente Eemsdelta. Op het terrein komen honderden nieuwe woningen vanwege de versterkingsopgave in de stad.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  De Soul Dance Club
  20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play