menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Delfzijls Harmonie Orkest ontvangt Koninklijke Erepenning voor 125-jarig bestaan

Leonie Kort | 30 april 2021

‘Prachtig. Het is een stukje erkenning,’ zegt voorzitter Henk Mulder van het Delfzijls Harmonie Orkest. 

Op 30 april 1896, precies 125 jaar geleden, kwamen een aantal mannen samen met het idee om een muziekvereniging op te richten.

‘Na enige besprekingen wordt met algemene stemmen besloten tot het oprichten van een harmonievereniging,’ lezen we in de eerste notulen van die vergadering. ‘En dat is het nog steeds,’ zegt Mulder trots. 

Samen muziek maken

Het Delfzijls Harmonie Orkest heeft een tijdje een overstap gemaakt naar een fanfare orkest, maar ondertussen is het alweer meer dan twintig jaar een harmonie orkest. ‘Als fanfare heb je alleen koperblazers, maar als harmonieorkest heb je ook houtblazers zoals klarinettisten en fluitisten.’ 

Samen muziek maken, aanwezig zijn bij evenementen en vooral mensen verblijden, dat is waar DHO volgens Mulder voor staat. ‘We zijn ontzettend trots op ons 125-jarig bestaan, we hebben ook veel leden die al jaren lid zijn. Twee leden zijn zelfs al meer dan zestig jaar actief bij ons!,’ vertelt Mulder.

Koninklijke Erepenning

Vanmiddag heeft de muziekvereniging een Koninklijke Erepenning en oorkonde uitgereikt gekregen van burgemeester Gerard Beukema. ‘De oorkonde hangen we in ons muziekgebouw zodat iedereen ervan kan genieten’, zegt Mulder. En de penning? ‘Ook die is voor alle leden, die ga ik natuurlijk niet als enige dragen’, grapt hij. 

Het jubileum laten de muzikanten niet zomaar voorbij gaan. ‘Vanaf 19:00 is er een drive-thru georganiseerd waarbij leden afscheid nemen van de dirigent en ook is er dan aandacht voor een lid het 60-jarige lidmaatschap viert.’ 

 

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  De Soul Dance Club
  20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play