menu Home chevron_right
Geen categorie

DELTA Fiber Netwerk legt gratis glasvezel aan in 30 kernen van gemeente Eemsdelta en start in Appingedam

Dirk van Nieuwpoort | 17 februari 2022

DELTA Fiber Netwerk legt kosteloos glasvezel aan in de gemeente Eemsdelta. De afgelopen maanden zijn succesvolle campagnes in de Groningse gemeenten Het Hogeland en Midden Groningen afgerond. Daar hebben de inwoners massaal gekozen voor een kastje van DELTA Fiber Netwerk.

De werkzaamheden starten op maandag 21 februari in Appingedam. Inwoners van Eemsdelta krijgen een gratis glasvezelaansluiting in
hun woning wanneer zij hiervoor toestemming geven aan de aannemer die de woningschouw binnenkort uit
gaat voeren.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Vanaf maandag 21 februari start de aannemer met de zogenaamde woningschouw. Ter voorbereiding van de graafwerkzaamheden komen medewerkers bij een woning langs om toestemming te vragen voor het plaatsen van de glasvezelaansluiting. Samen met de bewoner bekijken zij meteen waar in de woning de aansluiting komt. Vooraf worden bewoners door een brief op de hoogte gesteld van de komst van de aannemer.

Welke kernen in Eemsdelta krijgen glasvezel

Allereerst Appingedam, Delfzijl en Farmsum, vervolgens Borgsweer, Meedhuizen, Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen, Woldendorp in het zuidelijk deel en Bierum ,Godlinze, Holwierde, Krewerd, Losdorp en Spijk in het noordelijke deel van de gemeente. En ook de dorpen Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Leermens, Middelstum, Oosterwijtwerd, Startenhuizen, Stedum, Toornwerd, Westerwijtwerd, Wirdum, Zeerijp, Zijldijk en Westeremden

Eemsdelta krijgt het aller- allersnelste glasvezel van Nederland

“Net als in Het Hogeland gaan we ook hier het allersnelste en modernste glasvezel netwerk van Nederland aanleggen. Dat betekent snelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps) up- én download. Dat is dus 8 x sneller dan in de stad Groningen bijvoorbeeld. We voorzien de mensen van een kastje in huis. Deze plaatsing is gratis en verplicht ze tot niets. Wel is het zo dat er pas gebruik gemaakt kan worden van supersnel en stabiel internet als een abonnement wordt afgesloten. Maar dat kunnen ze altijd later nog beslissen” Aldus Saba Eshaq, Projectmanager DELTA Fiber Netwerk.

Glasvezel Informatiepunten in Appingedam en Delfzijl

Gedurende het traject worden inwoners van Eemsdelta goed en persoonlijk geïnformeerd. Verder heeft DELTA Fiber Netwerk twee Glasvezel Informatiepunten. Speciaal ingerichte ‘winkels’ in het centrum van Delfzijl (Landstraat 16) en Appingedam (Dijkstraat 53). Adviseurs staan daar bezoekers te woord om alle vragen te beantwoorden. Verder helpen zij bezoekers met het afsluiten van een abonnement, mochten zij dat willen.

Glasvezel in Groningen

Inwoners van de gemeenten Het Hogeland en Midden Groningen hebben al ervaren dat DELTA Fiber Netwerk doet wat ze zegt. De missie: snel internet voor iedereen wordt in die gemeenten op dit moment gerealiseerd. DELTA Fiber Netwerk zorgt voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel en heeft al zo’n 950.000 huishoudens en bedrijven in Nederland van glasvezel voorzien. De stap van deze gemeenten naar de gemeente Eemsdelta is voor DELTA Fiber Netwerk een hele logische stap.

Kijk voor meer informatie over glasvezel en de glasvezelcampagne in Eemsdelta op gavoorglasvezel.nl .

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play