menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Digital Art Factory Appingedam is open!

Dirk van Nieuwpoort | 15 februari 2022
Wytze de Vries (directeur ICO), wethouder Jan Menninga en Dennis Molema (DAF-coach locatie Appingedam) met de jongeren die lid zijn van DAF (Daffers). Foto: Ellen Vegter.

Op donderdag 10 februari opende de Digital Art Factory (DAF) officieel haar deuren aan de Opwierderweg in Appingedam. Vanwege COVID-19 gebeurde dit online. Wethouder Jan Menninga kwam persoonlijk langs om het lintje door te knippen. Dit deed hij geheel in DAF-stijl, namelijk in Virtual Reality!

Online opening

Een kleine twintig genodigden volgden donderdag 14 februari live de online opening van DAF Appingedam. Wytze de Vries, directeur van het ICO en DAF-coach Raymond van Es, vertellen kort over het ontstaan van DAF. Daarna is het woord aan Dennis Molema (DAF-coach Appingedam) en natuurlijk aan de jongeren zelf. Aan de hand van demonstraties nemen ze de genodigden mee in de wondere wereld van DAF. Zo laten ze zien hoe je tekent in Virtual Reality, hoe je 3D ontwerpen maakt én natuurlijk mogen de bezoekers een kijkje nemen op de locatie. Wethouder Jan Menninga maakte in hoogst eigen persoon een uitstapje naar de Virtuele wereld, om daar officieel het lintje door te knippen. Later deed hij dat voor de foto buiten nog eens dunnetjes over. ‘Ondanks dat we de bezoekers niet live konden ontvangen, was het een feestje,’ aldus Dennis Molema. ‘Ik ben trots op hoe we dit samen met de jongeren hebben opgezet!’

Digital Art Factory

De Digital Art Factory (DAF) is een ontmoetingsplek waar creatieve jongeren kunnen experimenteren, onderzoeken en maken. Jongeren werken aan hun eigen projecten; ze bepalen zelf waar ze meer van willen weten en waar ze mee aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan creëren in virtual reality, 3D ontwerpen maken (en daadwerkelijk printen) of aan het maken van een sound machine. Eigenlijk is álles mogelijk en alle kunstdisciplines zijn welkom! De DAF-coach is er om jongeren op weg te helpen. Kortom: het is een plek voor én door jongeren.

Locatie

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van de uiteindelijke DAF locatie nabij of op het terrein van de Campus Eemsdelta Groningen. Tot die tijd is DAF gehuisvest in de techniekvleugel van het Noorderpoort College aan de Opwierderweg 2, 9902 RC Appingedam.

Meer informatie of aanmelden

Neem voor meer informatie of om eens een kijkje te nemen bij DAF, contact op met DAF-coach Dennis Molema: 06-55880041of dafappingedam@gmail.com. Of kijk op www.digitalartfactory.nl.

Digital Art Factory is een initiatief van ICO Partner in Kunst & Cultuur. DAF Appingedam is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Eemsdelta en de Campus Eemsdelta Groningen.

 

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play