menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Drie plannen voor strandpaviljoen bij Delfzijl, maar het komt er dit jaar nog niet

Leonie Kort | 16 juni 2021

Nu het nieuwe strand van Delfzijl is geopend, willen verschillende ondernemers daar een slaatje uit slaan. Bij de gemeente Eemsdelta zijn inmiddels drie plannen ingediend om er een strandpaviljoen te bouwen.

Toch zal het nog even duren voordat er een horecagelegenheid zal worden gebouwd.

Volgens PvdA-raadslid Liesbeth Wassenaar wordt er veel gebruik gemaakt van het nieuwe strand. Zij vroeg zich woensdagavond tijdens een commissievergadering af hoe het staat met de eventuele komst van een strandpaviljoen. De lokale horeca-ondernemer Siewert van der Zweep van De Bolder kondigde eerder al aan plannen hiervoor te hebben.

‘Straks houden we geen strand meer over’

Wethouder Annalies Usmany (Lokaal Belang Eemsdelta) laat weten dat de gemeente eerst moet nadenken wat ze met het nieuwe strand wil: ‘Het moet natuurlijk niet zo zijn dat we straks bijna geen strand meer overhouden als we de plannen gaan inwilligen.’ Daardoor zal het zeker niet dit jaar worden.

‘Het kan aan het mooie weer liggen dat we de afgelopen weken meerdere aanvragen binnenkregen. Ze zijn nog heel prematuur. Als we weten wat we willen, gaan we de plannen beoordelen.’

Wassenaar vroeg zich ook af wanneer de openbare toiletten bij het strand open gaan. Wethouder Jan Menninga, ook van Lokaal Belang Eemsdelta, hoopt dat ze binnen een paar weken van het slot af kunnen. Het wachten is nog op de aanleg van een aantal leidingen.

Strand vernieuwd

De afgelopen jaren is het gebied rond het strand van Delfzijl op de schop gegaan. De dijk is verhoogd, het strand is vergroot, er zijn nieuwe camperplekken gekomen en er is een nieuwe brug die het centrum met de boulevard verbindt. Sinds dit voorjaar is het strand open voor publiek.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  De Soul Dance Club
  20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play