menu Home chevron_right
Geen categorie

€ 110.000,– subsidie voor uitvoering woningbouw en herstructurering in gemeente Eemsdelta

Dirk van Nieuwpoort | 22 maart 2022

De gemeente Eemsdelta ontvangt een subsidie voor de uitvoering van de voorfase van de woningbouw en herstructurering. Dit geld komt uit een subsidieregeling die door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de provincie Groningen beschikbaar zijn gesteld voor het uitwerken van nieuwbouw- en herstructureringsprojecten en het opstellen van bestemmingsplannen. In totaal is er ruim € 800.000,– beschikbaar voor alle Groninger gemeenten.

Inhuur project-programmaleider en planeconoom

De gemeente Eemsdelta ontvangt € 110.000,– subsidie voor de inhuur van een project- programmaleider en een planeconoom voor de komende drie jaar. Ze worden ingezet voor diverse volkshuisvestingsprogramma’s en de uitvoeringsagenda van de woonvisie van Eemsdelta: “Met vertrouwen aan de slag!”. De gemeente wil de komende jaren ruim 600 woningen bouwen, zowel in de sociale huur- als koopsector. Dit aantal komt bovenop de sloop- en nieuwbouwprojecten in de versterkingsopgave. Deze omvangrijke taakstelling vraagt regie, deskundigheid en mankracht.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “In heel Nederland is er sprake van krapte op de woningmarkt, ook in Groningen. De gemeente Eemsdelta heeft een dubbele opgave. Naast het inlopen van het woningtekort speelt ook de versterkingsopgave een belangrijke rol. Deze bijdrage van de provincie helpt de gemeente om beide opgaven aan elkaar te verbinden en zo een betere woningvoorraad voor haar inwoners te realiseren. Het is de bedoeling om het proces snel te starten, waardoor inwoners van de gemeente kunnen wonen in een woning die bij hen past.”

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: “Vanwege de druk op de woningmarkt willen we tempo maken met de uitbreidingslocaties. Met de inhuur van een project-programmaleider en planeconoom krijgen we goed inzicht in de complexe woonopgaves, waardoor planningen efficiënter en effectiever kunnen worden ingezet. Ook worden koppelkansen gecreëerd en tijdwinst geboekt en kunnen we zo snel mogelijk voldoen aan de woningbehoefte.”

Woningtekort verkleinen

De subsidieregeling is bedoeld voor alle Groninger gemeenten. De provincie en het ministerie hebben met deze subsidie als doel om het huidige woningtekort zo snel mogelijk te verkleinen, zodat alle Groningers een woning kunnen vinden die bij hen past. Met deze subsidie kunnen gemeenten tijdwinst boeken in de planvorming en daarmee ook in de uiteindelijke oplevering van woningen.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play