menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Eemsdelta, Het Hogeland en Westerkwartier reiken certificaten uit aan energiecoaches

Dirk van Nieuwpoort | 17 september 2021

De gemeenten Westerkwartier, Het Hogeland en Eemsdelta hebben in samenwerking met de Groninger Energiekoepel aan maar liefst 36
energiecoaches een certificaat uitgereikt voor het afronden van hun leertraject energiecoach – basis.

De certificaten werden uitgereikt door de wethouders Kristel Rutgers van de gemeente Het Hogeland en Hielke Westra van de gemeente Westerkwartier, ook namens Meindert Joostens van de gemeente Eemsdelta. De wethouders benadrukten daarbij hoe belangrijk het werk van energiecoaches is. Mede door de coaches komt de noodzaak van de energietransitie bij velen tussen de oren en wordt er ook daadwerkelijk gehandeld. Als dank voor hun inzet kregen de energiecoaches een Digitale Infrarood Temperatuurmeter.

De energiecoach helpt bewoners tijdens een gratis adviesgesprek met het inzichtelijk maken van kleine bespaarmogelijkheden in huis. Zo kunnen bewoners met een beetje moeite veel geld en energie besparen. De bewoner en de energiecoach lopen samen, fysiek of digitaal, het huis door om verbeterpunten te vinden. Bewoners ervaren de gesprekken als leuk, informatief en inzichtelijk en zijn sneller van plan stappen te ondernemen.

Training

Om een certificaat te mogen ontvangen moet de energiecoach eerst een training volgen van coöperatie HOOM. Na het volgen van het leertraject energiecoach – basis volgen er gesprekken met bewoners uit de buurt. Eerst een begeleid adviesgesprek en daarna
individuele adviesgesprekken. De energiecoach legt in een kort verslag vast wat er met de bewoner besproken is.

Contact

Tot het einde van het jaar kunnen er nog adviesgesprekken met een energiecoach aangevraagd worden. Vraag een gesprek aan via: https://energieloket-groningen.nl/ of voor meer informatie kunt u mailen naar energiecoach@grek.nl.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play