menu Home chevron_right
Sport

EEMSDELTA SPORT ZATERDAG 27 NOVEMBER 2021.

Dirk van Nieuwpoort | 25 november 2021
Na de midweekse inhaalronde hebben alle ploegen weer een gelijk aantal wedstrijden gespeeld met uitzondering van de clubs die nog een ronde achter liggen in verband met corona. Op het moment van schrijven kunnen we ook nog weinig zeggen over de voortgang van de competities. Tijdens de eerstvolgende pers conferentie -vrijdag 26 november- zal er wat dat betreft meer duidelijk worden hopen we. En met de oplopende besmettings- en opname aantallen is het maar de vraag hoe lang er nog gevoetbald gaat worden. En laten we wel wezen, zonder publiek is ook het amateurvoetbal een vrij armzalig gebeuren. Geen gezelligheid, geen sfeer en het onderlinge sociaal gebeuren ontbreekt volledig. En dat is jammer. Ook voor de spelers en de staf die de al dan niet grappig bedoelde opmerkingen van het publiek moeten missen. Maar voorlopig wordt er zaterdag gewoon gevoetbald. Eemsdelta sport wil graag uw ogen, oren en mond zijn. Met andere woorden we brengen u snel en actueel op de hoogte van uw favoriete club.

Tweede klasse J.

NEC Delfzijl speelt een thuiswedstrijd op sportpark Centrum tegen DESZ. Het wordt tijd dat de Delfzijlsters punten gaan pakken anders blijkt de lijn met de hogere stand op de ranglijst een wel heel erg dunnen strohalm. We blijven op de hoogte via Antoon Velis. Hij ziet gelukkig altijd nog wel iets positiefs in het spel van de mannen van Marshall Pourier.

Derde klasse C

In de derde klasse C speelde Holwierde afgelopen dinsdag een inhaalwedstrijd tegen SC Loppersum. Eindstand 4-0. Was dit het schokeffect van de mededeling van Eddy Tuik dat hij stopt als trainer aan het eind van dit seizoen? Na negen jaar inzet voor de vereniging komt er een eind aan het coach schap. Voor andere bestuurstaken binnen de vereniging verandert er niks. Voor Eddy zou een erelidmaatschap het minste zijn bij zijn afscheid. Zaterdag komt Glimmen op bezoek. Met de winstkansen zit het wel goed. Met zes punten in één week haak je zomaar aan bij de top in deze klasse. Gerard Pijper is er bij. Het wisselvallige SC Loppersum gaat naar Ten Boer. Tegen Omlandia kan het gebutste blazoen misschien iets opgepoetst worden. Bij SC Loppersum kun je je maar beter niet aan een voorspelling wagen. Geert Jan Reinders doet verslag mits hij het sportpark op mag.

Vierde klasse C

In de vierde klasse C een topper voor Middelstum. Uit naar Niekerk. Twee toppers tegen elkaar en waarom zou Middelstum niet kunnen winnen? Poolster heeft bewezen dat de Niekerkers niet onoverwinnelijk zijn. Diezelfde Spijksters gaan naar Oldehove. Tegen slotlicht OKVC liggen er zeker mogelijkheden. Pieter Smid is -in verband met de corona maatregelen- niet welkom maar vanuit de studio houdt Gert u actueel op de hoogte. DVC Appingedam speelt thuis tegen ONR uit Roden. Gezien de resultaten van de afgelopen weken zeker geen sinecure voor de Damsters. Omdat Rik Lalkens dit weekend niet hoeft te werken neemt hij de microfoon ter hand en doet live verslag van de prestaties van de mannen van Duurt Dijkman. Deze wedstrijd begint om kwart voor drie.

Vijfde klasse E

Tenslotte de vijfde klasse E  Ook weer een topper. En wel tussen Meedhuizen en de Fivel. Ook een wedstrijd waar iedere voorspelling mis kan gaan. Een voetballend Meedhuizen tegen een een elftal hard werkende Riepsters. Het belooft een mooie strijd te worden. Stedum, waar de trainer Gerrie Benes aan het einde van het seizoen vertrekt, speelt thuis tegen Eenrum. De Boys uit Wagenborgen gaan een zware middag tegemoet tegen koploper Corenos.

Voor elck wat wils

Eemdelta sport begint om twee uur en stopt er mee om vijf uur. In die drie uur houdt Gert Busscher u op de hoogte van alle tussenstanden en einduitslagen. Hij zoekt daarbij muziek van zeer uiteenlopende genres. Om eens een ouderwetse uitdrukking te gebruiken: Voor elck wat wils. Welkom bent u in ieder geval.

Rolverdeling

NEC/DESZ – Antoon Velis
Holwierde /Glimmen – Gerard Pijper
Omlandia/Loppersum – GeertJan Reinders
DVC Appingedam/ONR Roden – Rik Lalkens.
 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  New Music Monday
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play