menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’

Dirk van Nieuwpoort | 2 mei 2022

In de week van 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook lokale ondernemers Sytha en Sytha van Sytha 2.0 Spijkergoed, Silvia Wilken van Jouw Biovoeding, Jolanda Lulofs en Charleen Schipper van Lutje Snuusterij en Gina Mooibroek van Jean Christ’elle doen mee.

Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een social-media bericht van de winkel te reageren”.

Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt. Sytha 2.0 Spijkergoed, Jouw Biovoeding, Lutje Snuusterij en Jean Christ’elle zijn winkels die deelnemen aan dit initiatief. “De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is, omdat we de kracht en noodzaak zien van de stenen winkel, dit ondanks het succes van de webwinkels”, vertellen de eigenaren van de winkels. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Delfzijl onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.”

Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook bijzondere activiteiten plaats. Zo zijn er de hele week leuke acties en gaan ze er een feestje van maken!

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play