foto: gemeente Eemsdelta
Een groot deel van de oude plaatsnaamborden en grensborden van de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum worden verkocht. Op 14 februari 2022 zijn de eerste borden opgehaald door inwoners.

Jongeren

Wethouder Pier Prins: “Deze hele week verwachten we inwoners die een bord komen ophalen. Het is leuk om te horen dat mensen blij zijn met dit bijzondere aandenken. Wat opvalt is dat veel jonge mensen een bord kopen. Ik heb vanmorgen meerdere ouders gesproken die voor hun kind een bord komen ophalen. De jonge generatie voelt een diepe band met hun roots. Dat vind ik mooi om te zien en te horen.”

Hoe nu verder?

  • Alle mensen die hun voorkeursbord mogen kopen, hebben een bericht van ons gehad. Zij kunnen van 14 februari tot en met 18 februari 2022 het bord komen ophalen.
  • We wachten af of iedereen zijn bord komt ophalen. Is dat niet het geval, dan ontvangt de tweede persoon op de lijst een mail van ons.
  • Het kan zo zijn dat je voorkeursbord er niet meer is, maar dat er wel een uitgaande versie van dat bord over is (plaatsnaam met een streep erdoor). Die mensen krijgen van ons de vraag of ze eventueel dat bord willen kopen.
  • Iedereen die zich in december 2021 bij ons gemeld heeft, ontvangt uiteindelijk een reactie. Het duurt misschien iets langer, om bovenstaande redenen.

De meeropbrengst van de verkoopactie is voor de voedselbank Eemsdelta.