menu Home chevron_right
Omroep EemsdeltaSport

Eindelijk weer “Eemsdelta Sport” op zaterdag 25 september 2021.

Dirk van Nieuwpoort | 24 september 2021

Eindelijk.

Dat is het woord dat je als programmamaker gebruikt in deze situatie. Na een klein jaar afwezigheid mogen en kunnen we weer beginnen. Vorig seizoen werd de competitie zonder publiek al na een paar weken stilgelegd. Zonder publiek was het ook nog eens een vrij triest en sfeerloos gebeuren. Al met al geen straf om de competitie stil te leggen.
Maar nu staat seizoen 21/22 in competitie verband voor de deur. De inleidende beschietingen zijn voorbij. De poule wedstrijden voor de beker zijn gespeeld. Deze wedstrijden worden door de technische staf vaak aangegrepen om het elftal fijn te slijpen. De mannen weer aan elkaar te laten wennen in wedstrijdverband. Zaterdag gaat het weer om de punten. Daar gaat het natuurlijk om bij spelers, staf en supporters. Eemsdelta sport gaat ook weer van start en gezien het enthousiasme van de medewerkers gaan we een topseizoen tegemoet. De presentatoren staan op scherp, de muziek is zeer zorgvuldig uitgezocht. Niets staat een fraai seizoen in de weg. Het enige wat nu nog roet in het eten kan gooien is een infectie ziekte waarvan we de naam maar niet meer zullen noemen.

Tweede klasse J

In de tweede klasse J begint NEC Delfzijl tegen de studenten van The Knickerbockers. Bij de stad Groningers weet je het aan het begin van het seizoen nooit met welk elftal ze de strijd aangaan. Het zijn studenten. Het verloop is groot. Maar meestal zitten er wel hele goeie voetballers tussen. Antoon Velis houdt ons op de hoogte.

Derde klasse C

In de derde klasse C begint Loppersum met een lastige thuiswedstrijd. Groen Geel is de tegenstander. Dat is een ploeg waar de prestaties belangrijk zijn maar de derde helft minstens zo intens wordt beleefd. Daar gaan ook voetballers heen die uit de top van het amateurvoetbal komen. Wat de aantrekkingskracht is van die club? Volgens de bestuurders die we hebben gesproken wordt er geen cent betaald. We mogen Groen Geel tot de kampioenskandidaten rekenen. De Lopsters krijgen het niet gemakkelijk. Geertjan Reinders is onze man ter plekke. Holwierde treft ook een stad Groninger ploeg. Maar dan in Groningen. Sc Stadspark is de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 16.30 uur. Als het allemaal meezit bellen we Jurrie Smit voor de laatste updates.

Vierde  klasse C

In de vierde klasse C staat er altijd wel een pikant duel op de rol. Dat is dit weekend niet anders. Poolster speelt thuis tegen de Heracliden. De trainer van de Meisters was voorheen trainer in Spijk. De trainer van de Spijksters was speler en aanvoerder onder de huidige trainer van Hera (zoals ze zichzelf noemen) Jeroen de Groot tegen Jaap Danhof. Hoe kun je de competitie beter beginnen. Gerard Pijper gaat kijken en houdt u op de hoogte. Middelstum speelt thuis tegen Lycurgus en DVC Appingedam trapt om half drie af tegen Amicitia VMC.

Vijfde klasse E

In de vijfde klasse E zijn de boys uit Wagenborgen ook aan de Groninger kant ingedeeld. Zaterdag gaan ze naar Warffum om het tegen de plaatselijk selectie op te nemen. De Fivel speelt thuis tegen GEO en Stedum gaat naar Uithuizen. Noordpool UFC is de tegenstander. Voorts in deze klasse nog een mooi affiche. Meedhuizen speelt tegen de Schildwolmers van SGV.

Stem af!

Reden genoeg om af te stemmen op Eemsdelta sport deze zaterdag. Aan de aanvangs- en eindtijd is niets veranderd. We beginnen om 14.00 en stoppen ermee om 17.00 uur Gert Busscher en Kevin Meertens zijn de gastheren in de studio. Zij zullen de luisteraars voorzien van informatie en daar ontspannende muziek tussendoor draaien U bent welkom bij omroep Eemsdelta sport.
 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play