menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Feestelijke start bouw Kindcentrum Noord

Dirk van Nieuwpoort | 12 oktober 2021

Vandaag was de feestelijke start van de bouw van het nieuwe Kindcentrum Noord aan de Waddenweg in Delfzijl. Op het bouwterrein hebben leerlingen van Kindcentrum Noord en een peuter van kinderopvang Kids2b zes tijdscapsules overhandigd aan wethouder Jan Menninga. De leerlingen en kinderen van de kinderopvang hebben in de afgelopen weken van alles in de tijdscapsule gestopt. De tijdscapsules worden tijdens de bouw verwerkt in de fundering van het nieuwe kindcentrum.

Brede School Noord

Het nieuwe gebouw is voor het onderwijs en de kinderopvang (Kindcentrum Noord) dat in de huidige Brede School Noord zit. Het is de bedoeling dat na oplevering van het nieuwe kindcentrum een deel van het multifunctionele gebouw Brede School Noord wordt afgebro­ken. Hier worden nog nadere afspraken over gemaakt met de gebruikers van dit deel van het gebouw. Het deel van het gebouw met daarin onder andere de sporthal blijft behouden en wordt versterkt door Nationaal Coördinator Groningen.

Scholentransitie

De gemeente maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Kindcentrum Noord werkt al volgens dit principe. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play