menu Home chevron_right
Geen categorie

Fivelstadtocht 2022

Dirk van Nieuwpoort | 23 januari 2022
Vanaf volgende week woensdag 1 Februari kunnen de wandelaars zich weer aanmelden voor de te houden Fivelstadtocht tijdens het Open Landelijk Monumenten Weekend. Op zaterdag 10 september 2022 wordt er vanuit Appingedam de achtste historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer.

Corona

Met de zevenhonderd tevreden deelnemers bij de vorige editie was de organisatie heel content en ze verwacht dat dit jaar nog meer wandelaars aan de Fivelstadtocht zullen deelnemen aangezien de inschatting is dat de corona pandemie zoals we die kennen definitief op z’n retour is. De verbeterde volautomatische inschrijfprocedure met bijbehorende startticket in een bepaald tijdsblok zijn ook nu weer van toepassing. De starttijden voor de verschillende afstanden zijn – in verband met blijvende corona restricties – enigszins aangepast en de uiterste tijd voor binnenkomst is verlengd met een dertig minuten tot half zes.

 Landelijk Open Monumentenweekend

Het wandelevenement is altijd op de zaterdag van het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren en voor de editie van 2022 wordt een noordelijke route uitgezet.
Deze route kronkelt – afhankelijk van de te lopen afstand – in noordelijke richting het oude Fivelboezem gebied door om via wierdedorpen en bospartijen weer in de Fivelstad te eindigen. Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare monumentale aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de organisatie de grondgedachte van de tocht niet uit het oog zal verliezen: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen.
Opgeven kan vanaf 1 Februari 2022 en het maximaal aantal deelnemers is gesteld op 800. Kijk voor meer informatie op www.fivelstadtocht.nl
 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lunchradio
  13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play