menu Home chevron_right
Geen categorie

Flinke uitbreiding uitzendgebied Omroep Eemsdelta.

Dirk van Nieuwpoort | 18 oktober 2021

Ziggo werkt continu aan de verbetering van de dienstverlening. Na het wegvallen van Analoge televisie en het afschakelen van FM radio via de kabel in onze regio willen ze de zogenaamde transportstroom met lokale omroepen opnieuw indelen.

Groter uitzendgebied en meer zenders

Daardoor worden enkele regio’s samengevoegd, waardoor o.a. Omroep Eemsdelta een groter uitzendgebied krijgt en andere lokale zenders ook in ons gebied zijn te ontvangen. Omroep Eemsdelta is dan (ook) te ontvangen op het radiokanaal van de TV en nog dit jaar zal Omroep Eemsdelta ook een eigen TV kanaal hebben. Sinds september waren we bij Ziggo met onze radio uitzendingen te horen op het kanaal 920 van de TV, vanaf 19 oktober zitten we op kanaal 912. Later dit jaar wordt het TV kanaal nummer bekend gemaakt en zullen we voorzichtig starten met televisie uitzendingen.

Ander kanaal nummer

Een aantal omroepen krijgen door deze samenvoeging een ander kanaal nummer. Deze aanpassingen zijn in het geel in het aangegeven.

Na deze aanpassing zullen de omroepen weer met eigen naam en logo vermeld worden in de zenderlijst op de diverse settopboxen en TV’s. Op termijn zullen ook de lokale omroepen met voice-control gezocht kunnen worden en wordt er een start gemaakt met de doorgifte van lokale omroepen in HD.

Beperkt beschikbaar

De aanpassing van de transportstroom zal in de Ziggo technische regio’s Groningen, Winschoten en Emmen plaatsvinden in de vroege ochtend van dinsdag 19 Oktober 2021. Hierdoor zullen de lokale omroepen tussen 01.00 en 09.00 beperkt beschikbaar zijn. Daarna zullen de omroepen vanzelf weer verschijnen. Voor een beperkt aantal TV’s zal het nodig zijn om daarna de kanalen opnieuw te zoeken.

Ook bij KPN

Omroep Eemsdelta is vanaf dan te ontvangen in technische regio’s Groningen, Winschoten en Emmen. In de loop van het jaar wordt Omroep Eemsdelta  ook opgenomen in het KPN pakket.

 

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lunchradio
  13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play