menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

FNV: Visko Teepak haalt bakzeil na druk vakbonden.

Dirk van Nieuwpoort | 28 juni 2021

Kunstdarmenfabriek komt zieke werknemers toch tegemoet.

De geplande acties op dinsdag 29 juni bij Visko Teepak in Farmsum zijn voorlopig van tafel. Nadat de FNV en het CNV vanmiddag hebben gedreigd met werkonderbrekingen in de kunstdarmenfabriek is de directie met een beter bod gekomen voor een nieuwe cao. De vakbonden leggen dit morgen voor aan de werknemers.

Het grote struikelblok in de onderhandelingen was het benadelen van chronisch zieke werknemers. Dit heeft Visko Teepak ingetrokken. Daardoor verdwijnt de bonus die het verschil maakte tussen gezonde en zieke medewerkers.

Gezonde werknemers solidair

Joosje de Lang van FNV: ‘Dat dit nu eindelijk toch van tafel is en dus niet in de cao komt, is te danken aan de solidariteit van de werknemers onderling. De gezonde mensen weigerden akkoord te gaan met afspraken die slecht waren voor hun zieke collega’s.’

Eerder stoppen met werken

Verder komt de directie met een verbetering van de bestaande ouderenregeling, kunnen werknemers straks eerder stoppen met werken, wordt er een pilot gestart met het structureel inroosteren van atv en is het loonbod verhoogd naar 2,5% per 1 april 2021.

Leden bepalen morgen

Wilko van Niejenhuis, bestuurder CNV Vakmensen: ‘Bij elkaar ligt er nu iets dat tegemoetkomt aan de wensen van onze leden. Of we hiermee ook een akkoord hebben voor een nieuwe cao bepalen de leden morgen tijdens de ledenvergadering.’

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play