menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Frans-Aert Burghgraef dirigeert projectorkest Het Geluid van Eemsdelta

Dirk van Nieuwpoort | 13 september 2021

Tijdens het weekend van 27 en 28 november staan de harmonie-, fanfare- en brassbandverenigingen & slagwerkensembles uit de gemeente Eemsdelta centraal. De leden van deze muziekverenigingen vormen een uniek projectorkest om het muziekstuk Het Geluid van Eemsdelta ten gehore te brengen.

Dit muziekstuk is door Arend Gerds speciaal voor Eemsdelta gecomponeerd en is gebaseerd op allerlei geluiden die door de inwoners als kenmerkend worden bevonden voor de nieuwe gemeente.

Aanmelden voor projectorkest

Leden van HaFaBra-verenigingen of slagwerkensembles uit de gemeente Eemsdelta kunnen zich vanaf nu opgeven voor het projectorkest via een formulier op www.eemsdorp.nl/muziek. Hier vind je ook alle informatie over Het Geluid van Eemsdelta.

Het projectorkest repeteert op zondag 7 november en vrijdag 12 november. Op zaterdag 27 november krijgt het projectorkest masterclasses van professionele musici van het Noord Nederlands Orkest.

Frans-Aert Burghgraef

Op zondag 28 november speelt het projectorkest Het Geluid van Eemsdelta onder leiding van de oorspronkelijk uit Groningen afkomstige dirigent Frans-Aert Burghgraef. Vanaf 2014, het begin van zijn dirigeercarrière, heeft hij bijna alle Nederlandse symfonieorkesten gedirigeerd, zoals: Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, philharmonie zuidnederland, Residentie Orkest & Orkest van het Oosten.

Aan dit rijtje kan binnenkort het unieke projectorkest van Het Geluid van Eemsdelta worden toegevoegd!

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lunchradio
  13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play