menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Geslaagde editie Fivelstadtocht

Dirk van Nieuwpoort | 13 september 2021

De door de organisatie onder spanning georganiseerde corona editie van de Fivelstadtocht was in alle opzichten geslaagd waarbij alle betrokkenen zich overal keurig schikten naar de huidig geldende veiligheidsregels. Met als startlocatie de Nicolaï Kerk werd geheel in stijl het historisch cultureel karakter van de tocht benadrukt.

Met slechts – aan het eind van de middag – één verfrissende regenbui vervolgden de massaal toegestroomde deelnemers via Museum Stad Appingedam, de vermaarde hangende keukens, de klassieke Solwerderstraat alsmede de Synagoge aan de Broerstraat opgewekt hun westelijke route.

Het waren – na het wandelarm jaar 2020 – allemaal blije wandelaars die achtereenvolgens Oosterwijtwerd, Eenum, Zeerijp, Loppersum, Ten Post, Winneweer, Garrelsweer en Wirdum passeerden. De goede faciliteiten in combinatie met de bijzonder onverwachte wendingen en het beleven van eeuwenoude geschiedenis in het Fivelingo gebied zorgden voor vele enthousiaste reacties onder de wandelaars. Als zodanig een naadloos passend evenement met toegevoegde waarde tijdens de landelijke monumentendag in en vanuit de eeuwen oude Fivelstad.

Door alle positieve reacties van zowel wandelaars, betrokken ruststempelplaats locaties als sponsoren voor, tijdens en na de tocht lijkt voor 2022 – met wellicht zonder corona restricties – een goede mogelijkheid voor de organisatie om nog een stapje te zetten in een toename van het deelnemersveld.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lunchradio
  13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play