menu Home chevron_right
Geen categorie

Groningen al jaren in de problemen door falend beleid, het is tijd voor actie!

Dirk van Nieuwpoort | 3 november 2021

Al jarenlang wordt er bijna uitsluitend gepraat over, en heel soms met, de gedupeerden van de gaswinning in Groningen. Al meer dan tien jaar komen te pas en te onpas allerlei bestuurders ‘helemaal’ vanuit de Randstad het ‘rampgebied’ bezoeken, om zo uit de monden van de slachtoffers de ellendige aardbevingsverhalen te horen. Zo ook op donderdag 4 november. ‘Action, action, action’, demissionair minister president Rutte zei het al tijdens de Klimaattop afgelopen maandag in Glasgow. Ook in Groningen is het nu eens tijd voor actie!

De vele aardbevingsverhalen zijn inmiddels wel bekend. En het is ook allang bekend wat er gedaan moet worden, maar desondanks gaat er nog altijd veel mis: de bewoner staat niet centraal, de versterkingsoperatie verloopt te traag en de schadeafhandeling richt zich te weinig op het ‘ontzorgen’ van bewoners met schade. De énige oplossing hiervoor is de menselijke maat en ruimhartigheid als uitgangspunt! De Groninger Bodem Beweging (GBB) en het Gasberaad hebben hiertoe meermaals adviezen verstrekt. Daarnaast liggen er adviezen en rapporten met eenzelfde soort strekking van o.a. Staatstoezicht op de Mijnen, de Ombudsman, de Kinderombudsman en de Onafhankelijke Raadsman.

Dringende adviezen om snel en ruimhartig tot actie over te gaan!

De informateurs komen donderdag 4 november naar Groningen om te praten met gedupeerden. Die zullen heus hun woordje kunnen doen. Maar het is eigenlijk al te laat om te praten; het is nu tijd voor actie! De OnVeiligheidsRegio (OVR) en de GBB vragen daarom de gedupeerden in Groningen om donderdag tussen 09.30 en 14.00 op het Martinikerkhof zich luid en duidelijk uit te spreken richting de informateurs. Luid en duidelijk, zodat ze eindelijk gehoord zullen worden. Gedupeerden zijn tijdens de actie in de gelegenheid om op video hun persoonlijke boodschap aan de informateurs duidelijk te maken.

Deze boodschappen worden verzameld en aan de informateurs overhandigd, zo weten we zeker dat zij niet meer om de verhalen van de Groningers heen kunnen!

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Peters Classics
  14:00 - 15:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play