menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Groningse bestuurders: énige échte oplossing voor subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen is het budget verhogen

Dirk van Nieuwpoort | 11 januari 2022

Geef alle Groningers die ervoor in aanmerking komen de mogelijkheid om de subsidie van 10.000 euro te ontvangen. Dat is de oproep van de regio aan de staatssecretaris. De stormloop en vele reacties op de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen komen voor de Groningse bestuurders niet als een verrassing. De beelden van lange wachtrijen bij fysieke inleverpunten en het digitale loket maakten veel los bij de Groningers. De huidige regeling zorgt voor boosheid en ongelijkheid, want het budget is niet toereikend. Maandagavond is het subsidieplafond bereikt. De afgelopen weken heeft de regio al vaker bij het Rijk opgeroepen om het budget hiervoor op te hogen. Zodat álle inwoners die de gevolgen ondervinden van de gaswinning, het bedrag ook daadwerkelijk kunnen krijgen.

Verhogen subsidiebudget

De subsidie is onderdeel van de bestuurlijke afspraken tussen Rijk en regio van november 2020. Toen is een inschatting gemaakt hoeveel inwoners gebruik zouden maken van de subsidie. Die inschatting blijkt achteraf niet juist geweest. Dit constateerden Groningse bestuurders al bij de eerste subsidieronde in juli vorig jaar. Sindsdien heeft de regio er bij het Rijk op aangedrongen het subsidiebudget te verhogen. Helaas is daar tot nu toe geen gehoor aan gegeven.

Oproep

Naar de mening van de regio is er maar één echte oplossing en dat is het ophogen van het budget, zodat alle inwoners die daarvoor in aanmerking komen het bedrag ook daadwerkelijk kunnen krijgen. De bestuurders van de gemeenten Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt en provincie Groningen doen daarom nogmaals deze oproep!

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play