menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Groningse muisjes voor geboorte Groningertjes

Dirk van Nieuwpoort | 1 september 2021

Een geboorte moet gevierd worden! In Nederland gebeurt dit met de eeuwenoude traditie van beschuit met muisjes; we smeren maar liefst 60 miljoen beschuitjes per jaar. Sinds de geboorte van prinses Beatrix in 1938 hebben we dit als volk collectief omarmd. Bij de komst van een jongetje kan kraamvisite rekenen op blauwe muisjes en bij een meisje op roze muisjes. Daar komt vanaf nu verandering in! Vanaf vandaag worden hier Groningse muisjes aan toegevoegd. Dit nieuwe lokale strooigoed heeft de vertrouwde anijssmaak, maar kenmerkende kleuren van de provincie Groningen; rood, wit, blauw en groen en draagt de naam Groningse Landgenootjes.

Groningers weten: Er gaat niets boven Groningen. Vanaf nu kan de komst van een klein Groningertje in stijl worden gevierd met beschuit met muisjes in de kleuren van de provincie Groningen. En dat komt goed van pas tijdens deze Corona-geboortegolf.

“In de provincie Groningen verwelkomen hier jaarlijks gemiddeld zesduizend nieuwe Groningertjes en vinden het dan ook erg leuk dat we in Groningen nu elke geboorte in stijl kunnen vieren met de Groningse Landgenootjes. Een leuke lokale twist. Het viel in ieder geval in de smaak bij het eerste jonge gezin waar we ze serveerden”, zegt Musetta Blaauw, initiatiefnemer van de Groningse muisjes en eigenaresse van Musjes Kinderwinkel & Café in Groningen. “Hoewel ook wij bij de geboorte van onze kinderen de traditionele muisjes serveerden wilde ik liever iets dat beter bij ons past. En wij voelen ons echt Groningers en dat vind ik leuker om uit te dragen dan of het een jongetje of een meisje is.  Gelukkig kwam ik in contact met Olaf Ouwerkerk van Stadsgenootjes en wilde hij wel voor ons deze Groningse editie ontwikkelen. En zo geschiedde en kunnen de Groningse ouders nu de geboorte van hun Groningse telg vieren met bijpassend gekleurde muisjes’ aldus Musetta Blaauw.”

De Groningse Landgenootjes hebben de vertrouwde anijssmaak, maar zijn glutenvrij en veganistisch en zijn verpakt in een nieuw jasje. In de provincie Groningen zijn ze vooralsnog exclusief verkrijgbaar bij Musjes Kinderwinkel & Café.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play