menu Home chevron_right
Landelijk nieuwsNieuws uit de gemeente

Hardlopen langs de grens van Nederland om aandacht te vragen voor depressie

Dirk van Nieuwpoort | 13 juli 2021

Vijf mannen lopen in acht dagen non-stop langs de grens van Nederland

Vrijdag 16 juli om 10.00 uur starten Ritchie, Maarten, René, Frank en Paul, de vijf mannen van Beards4life, aan een 1600 kilometer lange hardlooptocht. De tocht start in Wijk aan Zee en zal onder andere langs en door Delfzijl gaan. De mannen lopen in acht dagen non-stop 1600 kilometer langs de grens van Nederland. Er wordt in tweetallen gewerkt; één lopend en èèn fietsend. Elke 5 kilometer wisselen de twee van functie en na 30 kilometer wordt er een man gewisseld. In 6 uur leggen ze ongeveer 60 kilometer af. De verwachting is dat ze vrijdag 23 juli rond 12.00 uur weer terug zijn in Wijk aan Zee. “Ons doel is tijdens deze 1600 km lange tocht minimaal 25.000 euro in te zamelen voor de Hersenstichting, zodat er onderzoek gefinancierd kan worden, voorlichting kan worden gegeven en ze zich kunnen inzetten voor de patiëntenzorg”, zegt Ritchie Peperkoorn, initiatiefnemer van de beards4life.

Aandacht voor depressie

De vijf mannen mannen kennen elkaar van ‘obstacle runs’. Dat zijn extreme hardloopevenementen waarbij de renners over hekken, muren, touwnetten en andere hindernissen klimmen. Een van de mannen, Ritchie Peperkoorn, kampt vanaf zijn jonge jaren al met depressieve gevoelens. Bewegen en voornamelijk hardlopen was en is zijn uitlaatklep. “Ik liep wekelijks zoveel kilometers en ik dacht, kan ik dat niet voor een goed doel doen? Iets wat dicht bij mij ligt. Dat bleek de Hersenenstichting te zijn. Samen met de andere mannen hebben we toen besloten om langs de grens van Nederland te lopen. We lopen zoveel mogelijk langs de grens van Nederland als symbool voor de grens die veel mensen dagelijks overgaan met als mogelijk gevolg een depressie.”

Aanmoedigen en doneren

Het opgehaalde bedrag is tot nu toe ruim 5.000 euro. “We roepen iedereen op om een donatie te geven, zodat we het streefbedrag behalen en de Hersenstichting weer een hoop mensen kan helpen die kampen met depressies”, zegt Peperkoorn. Via deze link kan er gedoneerd worden en is er meer informatie te vinden over de actie. De mannen zouden het leuk vinden als mensen mee rennen of fietsen en ze onderweg worden aangemoedigd door omstanders. De mannen zijn vanaf vrijdag live te volgen via deze link.

Rondje Eemsdelta

Zaterdag a.s. om 11:25 uur besteedt Omroep Eemsdelta in het programma Rondje Eemsdelta aandacht aan deze monstertocht en horen we hoe het de mannen vergaat.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play