menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Het Geluid van Eemsdelta is uitgesteld

Dirk van Nieuwpoort | 25 november 2021

Op 28 november 2021 zou in sporthal Eelwerd in Appingedam ‘Het Geluid van Eemsdelta’ klinken in een uniek levend decor. Een concert waarbij muzikanten, die lid zijn van de muziekverenigingen in Eemsdelta, een projectorkest vormen om het muziekstuk dat speciaal voor de nieuwe gemeente is gecomponeerd te laten horen. Naast het projectorkest zouden ook Wad ’n Wereldorkest, Bugelkoor Eemsdelta en leerlingorkest NeXt Generation 1 meespelen. Spelend in een setting gemaakt door tien beeldend kunstenaars die live reageren op de muziek. En dit alles gepresenteerd door Pieter van der Zweep.

Vanwege corona wordt dit tot onze grote teleurstelling uitgesteld. Onder meer doordat mensen in quarantaine zitten (binnen de organisatie en deelnemers), waardoor we belangrijke schakels missen om de uitvoering van Het Geluid van Eemsdelta veilig voor deelnemers en bezoekers neer te kunnen zetten.

Het Geluid van Eemsdelta is een samenwerking met de muziekverenigingen van Eemsdelta, SMO, Noord Nederlands Orkest en decorconcept van Paula Biemans en Jorien Ketelaar op initiatief van IVAK en wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, Provincie Groningen, Loket Leefbaarheid en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer dan honderd mensen werken mee aan dit concert en we geven niet op! We zetten als organisatie in om in het voorjaar van 2022 met nog meer enthousiasme en energie terug te komen en een meer dan bijzonder concert te geven. Want Eemsdelta klinkt goed!

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  New Music Monday
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play