menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Hoogwatum viert 50-jarig jubileum met een feestelijk weekend

Marcel Voorthuijsen | 26 juni 2023

Hoogwatum, een toonaangevende instelling voor zorg en welzijn in de regio, viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Om dit bijzondere moment te markeren, heeft Hoogwatum afgelopen weekend een feestelijk programma georganiseerd voor (oud)medewerkers, (oud)vrijwilligers en (oud)bewoners.

Het feestelijke weekend begon op vrijdagmiddag met een receptie waarbij de heer Meindert Joostens, wethouder van de Gemeente Eemsdelta, en Jan Koolhof, bestuursvoorzitter van Hoogwatum, een inspirerende toespraak hielden. Ze spraken vol lof over de prestaties en de positieve impact die Hoogwatum heeft gehad op de gemeenschap gedurende de afgelopen 50 jaar. Met veel plezier werden herinneringen van de afgelopen 50 jaar opgehaald.

Op zaterdag konden bewoners en andere genodigden genieten van een scala aan activiteiten. Een populaire attractie was de rit met de paardentram door Delfzijl. Daarnaast zorgde de Keltische zanger Sebastiaan Hidding voor een betoverende muzikale ervaring, terwijl de Groningse artiest Wia Buze het publiek vermaakte met haar geweldige optreden. De Groningse clown Joepie, die bekend is van het televisieprogramma “Blow Up”, zorgde voor een vrolijke noot en vermaakte jong en oud met mooie ballon kunstwerken.

Tijdens het weekend waren ook (oud) medewerkers, (oud) vrijwilligers en (oud) bewoners uitgenodigd om deel te nemen aan de festiviteiten. Dit bood hen de gelegenheid om herinneringen op te halen, ervaringen te delen en te zien hoe Hoogwatum zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Het 50-jarig jubileum van Hoogwatum is een mijlpaal waarop met trots kan worden teruggekeken. De organisatie heeft gedurende deze periode een belangrijke rol gespeeld in het bieden van ondersteuning/welzijn aan de bewoners. Het feestelijke weekend was een eerbetoon aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van Hoogwatum.
Hoogwatum kijkt met optimisme naar de toekomst en blijft zich inzetten voor het welzijn van de bewoners en de gemeenschap als geheel.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Rondje Eemsdelta
    12:00 - 13:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play