menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Isolatie offerte voor alle inwoners van Eemsdelta

Dirk van Nieuwpoort | 26 januari 2022
Advertorial

Alle inwoners van de gemeente Eemsdelta die benieuwd zijn naar de kosten van isolatie, kunnen vanaf vandaag een vrijblijvende offerte aanvragen via Isolatiebedrijf Groningen.

Ondanks de drukte bij isolatiebedrijven gaat de isolatie van woningen in Nederland nog altijd te langzaam. Dat baseren ChristenUnie, het CDA en GroenLinks op basis van eigen berekeningen. De politieke partijen maken zich zorgen dat afspraken uit het Klimaatakkoord hierdoor niet worden gehaald. In het Klimaatakkoord staat dat alle woningen in ons land in 2050 duurzaam moeten zijn, maar met dit tempo zou dat pas in het jaar 2100 lukken.

Woningisolatie Eemsdelta versnellen

Om isolatie in Eemsdelta te versnellen, biedt Isolatiebedrijf Groningen vrijblijvende isolatie offertes aan inwoners van de hele gemeente aan. Op die manier hoopt men bij te dragen aan een snellere verduurzaming van het gebied. Elke inwoner van de gemeente met een eigen woning, kan via een online formulier gratis een vrijblijvende prijsopgave aanvragen voor dakisolatie, bodemisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en spouwmuurisolatie.

Gratis en vrijblijvende isolatie offerte

Het aanvragen van een offerte duurt 1 minuut en kan volledig online. Men ontvangt binnen 2 werkdagen een prijsopgave per e-mail. Maar dat wil niet zeggen dat men hier dan aan vast zit. Het aanvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend: je hoeft er in principe dus niets mee te doen, maar kunt gewoon de prijs opvragen voor als je benieuwd bent naar de kosten of bijvoorbeeld binnenkort subsidie wilt aanvragen voor isolatie van de woning.

Isolatie subsidie verhoogd naar 30%

Iedereen die dit jaar zijn of haar huis wil isoleren, krijgt een groot deel van de kosten vergoed. Sinds begin 2022 gelden er namelijk nieuwe subsidieregels. Zo krijgt men in plaats van 20% maar liefst 30% van de kosten voor isolatie vergoed. Hiermee wil de Rijksoverheid eigenaren van huizen stimuleren om te verduurzamen. De subsidie is onderdeel van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) van het RVO.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play