menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Jong talent verovert De Noordelijke Kunsthof

Marcel Voorthuijsen | 3 juni 2023

Nieuwsgierig als men is naar Eemsdelta door de ogen van onze jeugd hebben we twee talentontwikkelingsactiviteiten uitgezet. Samen met kunstenaar Paula Biemans zijn ongeveer 50 jonge kunstenaars van basisscholen in Loppersum live gaan tekenen op Het Geluid van Eemsdelta.

Daarnaast is fotograaf Janna Bathoorn op pad geweest met meerdere groepen jonge kunstenaars uit en in heel de gemeente Eemsdelta om beelden te verzamelen.

Nu is het eindelijk zo ver en komt alles samen op de expositie “Eemsdelta in beelden van kinderen”. De expositie is van vrijdag 16 t/m zondag 18 juni en van vrijdag 23 juni t/m zondag 25 juni 2023 te bezichtigen in De Noordelijke Kunsthof in Appingedam.

De jonge fotografen exposeren hun foto’s onder het thema “Eemsdelta geframed door…”. Verder wordt er op beide zaterdagen live getekend door de jonge kunstenaars, op de klanken van
Het Geluid van Eemsdelta, ten gehore gebracht door Loppersum’s Harmonie. Tijdens de expositie gaat de kunstfilm “Het Geluid” door kunststudenten Frederique Keijsers en Timon Drost in première. Verder zijn de aftermovie “Het Geluid van Eemsdelta” en een foto expositie van Ronnie Zeemering te bekijken. Het project is een samenwerking tussen De Noordelijke Kunsthof, Loppersum’s Harmonie, fotograaf Janna Bathoorn, Ateliers Bierum, JongGOUD en IVAK

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    DasJaGoud Uitagenda
    11:00 - 12:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play