menu Home chevron_right
Algemeen

Jonge ondernemers brengen muzikale ode aan horeca

Dirk van Nieuwpoort | 9 december 2021

De single roept op om stappen te zetten en al wandelend de horeca te supporten. De jonge ondernemers – voornamelijk oud horecapersoneel –  achter het concept: De Stadswandeling. Zien veel pijn, verdriet en frustratie bij Nederlandse horecaondernemers.

De jonge ondernemers vonden dat het tijd werd voor wat licht in deze donkere dagen en de horeca niet alleen met omzet te steunen. ‘Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek, en wij geloven in de verbindende kracht van muziek’ aldus Joost Dekker van De Stadswandeling. Daarom brengen Stadswandeling Nederland en de aanstormende muzikale talenten Jaap & Barthold een muzikale ode aan de horeca en het populaire take away wandelen. De single – Ik stap naar buiten, support jij met me mee? – is vanaf 8 december te beluisteren op Spotify en vrijdagmiddag om 12:50 uur voor het eerst op de radio bij Omroep Eemsdelta.

Founding mothers

Founding mothers Kim ten Have en Lianne Verkerk – beide 27 – bedachten vorig jaar tijdens de harde lockdown het concept: De Stadswandeling. Het wandel initiatief om de consument een gezonde buitenactiviteit te bieden en de horeca te steunen met extra omzet. Dat was een schot in de roos en inmiddels hebben tienduizenden mensen door heel Nederland een stadswandeling gelopen.

HOP HAP HORECA in Eemsdelta

Hop Hap Horeca was van 20 mrt tot 25 april de stadwandeling in Eemsdelta. Met een route in de hand kwam je langs lokale horecazaken die jou voorzagen van lekkere hapjes en/of drankjes.

Op die manier boden ze de consument een veilige, gezonde en sportieve buitenactiviteit. Want zoals Diederik Gommers in retrospectief al aangaf, ‘eigenlijk hadden we sporten en naar buiten gaan meer moeten stimuleren, we hadden meer aan preventie moeten doen want eigenlijk is het altijd goed om te bewegen.’

Nee tegen polarisatie

Inmiddels lijken we in een herhaling van zetten te leven. Hoge besmettings-cijfers, zachte lockdowns, overvolle IC’s en toegenomen polarisatie. ‘Het is daarom des te belangrijker om een positief geluid te laten horen. Op die manier proberen we een tegenwicht te bieden aan de bak negativiteit en de toegenomen polarisatie.’ Aldus Joost Dekker.

Ik stap naar buiten, support jij met me mee?

De muzikanten Jaap en Barthold – zelf fervent horeca bezoeker – twijfelden geen moment en gingen aan de slag met de opdracht: produceer een single waar de horecaondernemer een warm gevoel van krijgt. “Waanzinnig hoe de club jonge ondernemers achter de Stadswandeling in deze zware tijd een positief muzikaal geluid willen laten horen. Daar gingen we graag de studio voor in dus…. ‘ik stap naar buiten, support jij met me mee?’ Aldus Jaap le Poole

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play