menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Jubileumeditie Muziekfestival Delfzijl op 17 en 18 september

Marcel Voorthuijsen | 18 juni 2022

Na een afwezigheid van twee jaar door de pandemie, vindt over drie maanden de tiende editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. Op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022  zal het centrum van Delfzijl volledig in het teken staan van de blaas- en slagwerkmuziek. De Stichting Muziekfestival Delfzijl pakt met de tiende editie groots uit. Bezoekers kunnen niet alleen rekenen op de normale programmaonderdelen, maar ook is er voor de jubileumeditie een volledig nieuw onderdeel toegevoegd.

Op zaterdagmiddag 17 september zal het centrum van Delfzijl worden gevuld met veel verschillende orkesten, ensembles en slagwerkgroepen uit de regio en provincie. Speciaal voor de tiende editie zullen een aantal verenigingen uit de oud-gemeente Delfzijl optreden met zangers en zangeressen. Rond half vijf zal het nieuwste programma-onderdeel plaatsvinden. Dit wordt een indrukwekkende streetparade door o.a. het centrum van Delfzijl. De zeer diverse showkorpsen die ‘s avonds acte de présence geven, waaronder wereldkampioenen mars en streetparade, zullen tijdens de streetparade de mars en parade laten zien en horen.

Op zaterdagavond 17 september zal het Molenbergplein in Delfzijl het podium zijn van de grote muziekshow met de top van Nederland. Er is deelname van maar liefst vijf showkorpsen: Kunst & Genoegen uit Leiden, Advendo uit Sneek, Adest Musica uit Sassenheim, Juliana uit Amersfoort en Takostu uit Stiens. Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl wordt een ongekende show met een grote afwisseling van stijlen. Op het Molenbergplein zal weer een tribune worden geplaatst. Alleen voor een zitplek op de tribune is een toegangskaart benodigd. Verkoop tribuneplaatsen start einde zomervakantie.

Zondagmiddag 18 september zal helemaal in het teken staan van de Delfzielster Dweildag. Vele dweilorkesten uit heel Nederland zullen ‘het dak van Delfzijl blazen’ en strijden voor de prijzen. De dweilorkesten gaan zorgen voor een prachtige middag, samen met een braderie/vrijmarkt en koopzondag van de winkeliers in het centrum van Delfzijl.

Het Muziekfestival Delfzijl is gratis toegankelijk. Het volledige programma en meer informatie zal einde zomervakantie beschikbaar zijn op de website www.muziekfestivaldelfzijl.nl

 

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play