menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Kapers op de kust voor strandpaviljoen?

Dirk van Nieuwpoort | 3 juli 2021

Andere ondernemers willen de plannen van de initiatiefnemers om een Strandpaviljoen op het nieuwe strand van de Gemeente Eemsdelta te bouwen wel overnemen.

Dat staat in een brief* van de initiatiefnemers, Siewert van der Zweep en Henk Koetze, aan de raadsfracties van de Gemeente Eemsdelta. Ze nodigen daarbij de diverse raadsfracties van de gemeente uit om te willen praten over het Groenste en Duurzaamste Strandpaviljoen van Nederland. Een paviljoen wat 30-70 banen op zou moeten leveren.

Gesprekken

Al vanaf 2017 zijn de deze initiatiefnemers bezig om tot de ontwikkeling van een Strandpaviljoen te komen. Een strandpaviljoen die op het nieuwe strand zou moeten worden gebouwd. Tijdens een commissievergadering van 16 juni 2021 zijn vragen gesteld aan het college van de gemeente Eemsdelta over de realisatie van een Strandpaviljoen in Delfzijl. De initiatiefnemers geven nu in een brief aan de raadsleden van de gemeente Eemsdelta aan dat er vanaf 2017 veel overleg is geweest met de voormalige gemeente Delfzijl later de gemeente Eemsdelta. Afgelopen 3 mei was er een bijeenkomst van de initiatief nemers met het college. Ze maken in de brief, aan de raadsleden, duidelijk dat ze tussen 10 mei en 29 juni 3 keer een mail hebben gestuurd met het verzoek de belofte na te komen die het college tijdens het gesprek met de initiatiefnemers zou hebben afgesproken. Het zou dan gaan om de vraag of de gemeente in principe bereid zou zijn planologische medewerking te verlenen aan het tot stand komen van een strandpaviljoen.

Spel gespeeld?

Nu blijkt, zoals aangegeven, dat er nog 2 andere ondernemers zijn die een strandpaviljoen willen neerzetten op het nieuwe strand. In de brief van de initiatiefnemers aan de raadsfracties wordt aangegeven dat deze ondernemers de plannen wel willen overnemen (kopen) of anders de strijd met de initiatiefnemers willen aangaan. In diezelfde brief wordt duidelijk gemaakt dat vermoed wordt dat er een spel met hun (de initiatiefnemers) zou worden gespeeld.

)* artikel is een samenvatting van het item zoals besproken in het programma Lunchradio van vrijdag 2 juli.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play