menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Kustontwikkeling gemeente Eemsdelta krijgt vervolg met Eemszijlen

Dirk van Nieuwpoort | 9 juni 2021

Het college van de gemeente Eemsdelta wil de kustzone bij Borgsweer, Termunterzijl en Termunten verder ontwikkelen en toegankelijker maken voor inwoners, ondernemers en toeristen. Met de afronding van het project Marconi Buitendijks in zicht is er een plan van aanpak voor de volgende fase van de kustontwikkeling gemaakt.
Op basis van het plan van aanpak wordt de komende twee jaar onderzocht of het deelprogramma “Eemszijlen” haalbaar is voor uitvoering. Het college gaat de raad voorstellen € 165.000,- beschikbaar te stellen om dit te onderzoeken. De raad neemt op 30 juni 2021 hierover een besluit.

Van Delfzijl tot Termunterzijl

De kustontwikkeling van de gemeente Eemsdelta wordt in delen en integraal opgepakt vanuit onder andere de ruimtelijke visie Marconi. Daarvoor is een nauwe samenwerking opgezet met de Provincie Groningen, Rijkswaterstaat, de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s, Groninger Landschap en Groningen Seaports.
Wethouder Meindert Joostens: “Het deelprogramma Eemszijlen” richt zich op de ontwikkeling van een (be)leefbare en klimaat adaptieve kustzone vanaf de Pier van Oterdum in Delfzijl tot en met de jachthaven van Termunterzijl én op het gebied rondom de spuisluis aan het einde van het Oude Eemskanaal. De gemeente gaat de inrichting van de kustzone samen met
inwoners van deze dorpen en andere belanghebbenden oppakken. De eerste gesprekken zijn al gevoerd”.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  New Music Monday
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play