menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

#Meedoen krijgt een vervolg, doet u ook mee?

Dirk van Nieuwpoort | 13 januari 2022

Cadanz Welzijn is blij te kunnen melden dat er voor 2022 financiering is gekomen waardoor #Meedoen een vervolg krijgt. Het taal- en participatieproject #Meedoen heeft als doel om vroege integratie en participatie te stimuleren gedurende het lange verblijf op de COA-locaties.

Vrijwilligerswerk

Op de nieuwe locatie van het AZC in Delfzijl is er nu elke maandagmiddag een Meedoenbalie geopend. Daar kunnen bewoners terecht met vragen over vrijwilligerswerk en of deelname aan activiteiten binnen of buiten het AZC. Er zijn vorig jaar al diverse bewoners succesvol bemiddeld naar vrijwilligersorganisaties. Het is prachtig om te zien hoe AZC-bewoners opbloeien door het doen van vrijwilligerswerk buiten het centrum. Door de samenwerking met Nederlanders ontstaan er tijdens de activiteiten mooie contacten, leren de nieuwkomers hoe het hier werkt en oefenen ze in de praktijk met de Nederlandse taal.
Komend jaar gaan het AZC Delfzijl en Cadanz Welzijn hier mee door en zullen nog meer organisaties benaderd worden. Daarnaast zullen er diverse taal- en ontmoetingsactiviteiten georganiseerd worden binnen en buiten het AZC.

Meehelpen?

Wil jij meehelpen om nieuwkomers de Nederlandse taal en gewoonten te leren? Dat kan en neem contact met ons op! Binnen het project zijn er verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld bij taalcafés, als kletsmaatje, meehelpen fietslessen of bij het opzetten en meehelpen van activiteiten. Wil je als organisatie meedoen? Neem dan ook contact op met Cadanz Welzijn, zij brengen het aanbod naar de Meedoenbalie op het AZC.

Informatie

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Peronne Burggraaf via telefoonnummer 0596-745024.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play