menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Metaalbedrijf uit Farmsum in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf

Dirk van Nieuwpoort | 25 januari 2022

Hovécon genomineerd voor OOM Award.

Hovécon uit Farmsum is deze week genomineerd voor de OOM Award Noord-Nederland 2021. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast Hovécon zijn ook Bijker Mechanisatie uit Nijeveen en Metalis Metaalbewerking uit Drachten genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt op een nader te bepalen datum.

Leven lang leren

Hovécon is actief in constructie, apparatenbouw en technische dienstverlening. Alle medewerkers zijn voortdurend in opleiding. “Je kunt hier je leven lang leren”, zegt eigenaar Homme van der Veen. “Ik weet zeker dat we daarmee het verschil maken. Naar onze klanten, maar vooral ook naar de jongens zelf. Onze groep is hartstikke enthousiast en gretig, dat is echt genieten. Hun kwaliteiten zijn mijn beste reclame.”

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

hier de video van Hovécon

Over de OOM Awards

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Het gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lunchradio
  13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play