menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Muurschildering Kustweg flat Dijkzicht

Marcel Voorthuijsen | 30 augustus 2023

In steeds meer steden veranderen bakstenen muren in ware kunstwerken. Muurschilderingen zijn populair en kunnen een stad/wijk een bepaalde upgrade geven. In Delfzijl zijn er nog geen  grote muurschilderingen. De bewonerscommissie van de Kustweg flat Dijkzicht heeft een verkenning gedaan in samenwerking met woonstichting Acantus, stichting Cadanz Welzijn en stichting IVAK.

Acantus

Volgens Acantus is de flat Dijkzicht uitermate geschikt voor een muurschildering. Dit door de ligging en zichtbaarheid van de gevel,  het zijn allemaal huurwoningen/appartementen, De flat is aan de binnen en buitenkant gerenoveerd en de aanwezigheid van een stabiele bewonerscommissie.

Bewonerscommissie

De bewonerscommissie is van mening dat de muurschildering voor verbinding gaat zorgen, het maakt de flat aantrekkelijker en brengt positiviteit in de omgeving.

Thema

Het thema maritiem/zeevaart is unaniem gekozen door de bewonerscommissie. Het thema past perfect bij wie Delfzijl is en de geschiedenis. De planning is om het te realiseren in juni/juli 2024.

Financiering

Omdat de bewonerscommissie geen stichting is, kan er meestal geen subsidie worden aangevraagd. Daarom is men opzoek naar donaties, sponsoring en materiële hulp. Bij het IVAK is Ada Tolboom cultuurcoach Sociaal Domein en aanspreekpunt. Zij is te bereiken via e-mail ada@ivak.net

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play