menu Home chevron_right
EvenementenNieuws uit de gemeente

Muziektheater in de Eemshaven: ‘Een unieke plek voor een voorstelling’

Leonie Kort | 22 maart 2021

Theaterproducent Peerd is druk bezig met de voorbereidingen van een theaterstuk over de Eemshaven.  Niet de acteurs, maar de persoonlijke verhalen van bewoners, werknemers en werkgevers krijgen een hoofdrol in het stuk. Hoe kijken ze aan tegen de ontwikkeling van het Eemshavengebied en hoe kijken ze tegen de toekomst van de haven aan?

Voorstelling ‘HAIM’ vertelt het verhaal over de ontwikkeling van de Eemshaven. “Het is altijd heel wisselend geweest hoe men naar de Eemshaven keek. Dan weer waren er grootse plannen, dan leek het weer niks te worden, en nu is het toch een indrukwekkend industriegebied waar duizenden mensen werken”, zegt artistiek leider Theo de Groot.

Première

De Groot is trots op de locatie voor het theaterstuk. “Een unieke plek voor een voorstelling, want nooit eerder was er een voorstelling in of over de Eemshaven.” De mensen die in en rond de Eemshaven werken spelen een grote rol in de voorstelling: “We gaan een koor samenstellen met mensen uit de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta. Verder gaan we allerlei mensen interviewen, filmen, of misschien zelfs laten optreden in de voorstelling om hun verhaal over dit gebied te laten zien,” besluit De Groot.

De voorstelling in de Eemshaven staat gepland voor september.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  New Music Monday
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play